Lica kot češnje

Žanrdružbeni roman, mladinski roman, problemski roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2015
Založba
Ključne besede Dekleta, Družina, Fantje, Odraščanje, Otroci in odrasli
Število strani

210

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

7-7 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Vipavka Kristina je dijakinja prvega letnika srednje glasbene šole v Ljubljani. Ob sošolcu Davidu ji lica zardevajo kot zrele češnje. Davidu se zdijo njena lica lepa. Postaneta fant in dekle.
Kristinina družina bi lahko bila za vzorec idealne družine. Davidovo družinsko življenje je popolnoma drugačno. Umre mu očim, mama je noseča. Z njim vzpostavi kontakt njegov pravi oče, ki ima težave z alkoholizmom. David začne kopati po družinskih skrivnostih. Pretresljivo razkritje Davida in Kristino še bolj poveže.

Glej tudi:

Ko izstopim iz stanovanja številka štiriintrideset, Silva Tratnik dvigne roko v pozdrav, jaz pa ji pomaham nazaj in grem po stopnicah dol in ven iz bloka. Znajdem se sredi bleščeče dnevne svetlobe in zdi se mi, da sem naenkrat odrasla, kot da sem v temačnem stanovanju preživela deset let. Na parkirišču se ozrem in vidim, da je v tretjem nadstropju Davidova babica dvignila roleto in da gleda za mano. Še enkrat ji pomaham.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Lica kot češnje.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 267
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 11
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 6

Dela avtorja