Gremo mi v tri krasne

Žanrdružbeni roman, mladinski roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaDob pri Domžalah, 2020
Založba
Ključne besede Družina, Fantje, Prijateljstvo, Mladostniki, Odraščanje, Družinski odnosi, Dekleta, Motnje hranjenja, Odvisnosti
Število strani

287

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

V hribe? Brez telefona?!?

Skupina najstnikov z vseh koncev Slovenije se z avtobusom odpelje na poletni tabor nekam v tri krasne. Večina jih nad letovanjem v hribih godrnja, saj tja ne gredo prostovoljno, ampak na željo staršev. Doživljanje tabora spremljamo skozi prvoosebni pripovedi Valentine in Uroša, ki ga poznamo že iz romana Avtobus ob treh. Valentino zaznamujejo motnje hranjenja. Uroš pa je po maminih besedah zasvojen z virtualnim svetom. On seveda to zanika. Zgodba nam večplastno odstira težave, s katerimi se soočajo sodobni mladostniki in njihove družine.

Glej tudi:

Pogrešam igranje s prijatelji, kajti sam igram le, kadar odlagam učenje, kadar sem skregan z mamo ali jezen na Miloša, kadar me nekaj skrbi. Sam se ne zberem tako kot v igri s prijatelji, ne sprašujem se o nasprotnikih, ne načrtujem nakupov, za potek in izid mi je vseeno, hočem samo, da mi teče čas in da ne mislim na zoprne stvari. Vsaj v igranju sem car, če sem že vse drugo zamočil…
(str. 97)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Gremo mi v tri krasne.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 280
Komentarji: 0
Število ocen: 8
Želi prebrati: 14
Trenutno bere: 2
Je prebralo: 16

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja