Kava pri dišečem jasminu

Žanrljubezenski roman, problemski roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2013
Založba
Število strani

231

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Zgodba govori o odvisnosti. Prva odvisnost, ki se pojavlja v zgodbi je odvisnost od igralništva, druga pa je odvisnost od odnosov, soljudi. Glavna protagonistka Jasmina je del zapletenega odnosa s Primožem, ki je odvisen od iger na srečo oziroma igralništva. Primož uničuje življenja vsem svojim bližnjim, najhuje pa vpliva na Jasmino, ki nikakor ne more stran od njega. Vsak dan sproti si na novo pridobi njeno zaupanje, ki ga lahko potem s pridom izkoristi. Ko Jasmina postane mati njegovih dveh otrok, ji končno uspe prekiniti vezi z njim, vendar jo on še vedno nadleguje, najprej s pismi njej, kasneje pa še otrokoma. Jasmina poskuša na novo zaživeti na drugem koncu Slovenije, z novim možem, a jo vsi pritiski Primoža pahnejo v stanje histerije in nespečnosti, zato se znajde tudi v psihiatrični bolnišnici. Knjiga se konča z enakim odlomkom, kot se tudi začne. To si lahko metaforično razlagamo tudi kot začaran krog odvisnosti.

Glej tudi:

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Kava pri dišečem jasminu.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 92
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 8
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5

Dela avtorja