Citati

Raziščite izbor najlepših citatov iz knjig, ki so jih delili ustvarjalci bralnih priporočil in drugi uporabniki portala. Med njimi boste našli misli, ki se vas bodo dotaknile, vas ganile, očarale, nasmejale ali spodbudile k razmišljanju.

Vpišite vsaj tri začetne črke naslova, tematike, ključnih besed...

Citati

(
)
Julija

"Stvari in ljudje so se gibali okoli mene in se umeščali v neznane, nepregledne hierarhije, sodelovali v sistemih, o katerih nisem vedela in nikoli ne bom vedela nič. Zapletena je mreža predmetov in pojmov. Nekatere stvari moraš preživeti, preden jih razumeš. Ne moreš vedno vsega gledati analitično."

Julija

"Kako čuden občutek je bil – biti tako pod nadzorom drugega človeka, in kako vsakdanji. Nihče ne more biti popolnoma neodvisen od drugih, zakaj torej ne bi odnehal, je pomislila; zakaj ne bi obrnil plošče, bil v vsem odvisen od drugih, njim pa pustil, da so odvisni od tebe, zakaj pa ne. Zdaj ve, da jo ljubi, nič več ji ni treba ugibati."

Julija

"Morda je pač tako, če si z drugimi ljudmi. Morda te lahko celo ljudje, ki jih imaš neskončno rad in jih neskončno občuduješ, pripravijo, da vidiš Svet na način, kot ga raje ne bi."

Renata

Tišina, ki nas obdaja, lahko vsebuje veliko vsebine, toda najbolj pomembna vrsta tišine je tista, ki je v nas. To je tišina, ki si jo mora sleherni od nas ustvariti sam. Nič več se ne trudim, da bi okoli sebe ustvaril absolutno tišino. Tišina, ki me zanima, je notranja tišina.