Krive so zvezde

4,6
(37)
Žanrdružbeni roman, ljubezenski roman, problemski roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2013
Založba
Prevod Boštjan Gorenc
Ključne besede Dekleta, Fantje, Ljubezen, Odraščanje, Rak (medicina), Zaljubljenost
Število strani

304

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Hazel in Gus bi bila povsem običajna zaljubljena najstnika, če ne bi oba imela hude oblike raka. Hazel je dan in noč privezana na aparat, ki ji pomaga dihati, Gusu pa je bolezen odnesla nogo. Hazel je morala ob vsakem obisku bolnišnice opredeliti bolečino od 1 do 10. Desetico si je prihranila za res hude čase.
Hazel spozna Augusta na podporni skupini, namenjeni druženju obolelih za rakom. Že na prvi pogled sta si všeč. Pred prihodom Gusa v njeno življenje, je Hazel dneve preždela doma na postelji ob razmišljanju o smrti. Gus v njeno življenje prinese vedrino in nasmeh na obraz. Vendar kljub temu mora Hazel uporabiti desetico …

Glej tudi:

Pozno pozimi v mojem sedemnajstem letu je moja mama sklenila, da sem depresivna, najbrž zato, ker sem le poredkoma šla iz hiše, precej časa preležala v postelji, kar naprej brala isto knjigo, se neredno prehranjevala in dobršen del svojega prostega časa, ki sem ga imela na pretek, posvečala razmišljanju o smrti.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Krive so zvezde.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(1)

Napiši komentar

Ogledi: 486
Komentarji: 1
Število ocen: 37
Želi prebrati: 31
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 78

Dela avtorja