Neskončen stolp želv

4,5
(19)
Žanrpsihološki roman, mladinski roman, problemski roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2018
Založba
Prevod Andrej Hiti Ožinger
Ključne besede Ljubezen, Mladostniki, Medosebni odnosi, Duševne motnje, Pogrešane osebe, Tesnoba, Dekleta, Obsesivno kompulzivna motnja
Število strani

280

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Razmišljam: nikoli ne boš osvobojena tega

Aza Holmes je šestnajstletnica, inteligentna srednješolka, ki se spopada s posebno obliko duševne bolezni, obsesivno kompulzivno motnjo. Azino življenje namreč obvladuje patološki strah pred mikrobi in okužbami, kljub pogovorom s psihiatrinjo je njena duša ujeta v spiralo vsiljenih misli in dejanj, ki jih ne zmore opustiti. S pomočjo skrbne matere in radožive prijateljice Daisy je Azino življenje znosno, dokler se dekleti ne podata v raziskavo skrivnostnega izginotja milijarderja Russlla Picketta, saj je za kakršnekoli informacije razpisana bogata nagrada. Aza se zbliža z Russlovim sinom Davisom, čutečim, osamljenim fantom, mlada se zaljubita, vendar prva ljubezen v Azi namesto sreče sproži nov val tesnobe. Imeniten roman o odraščanju in premagovanju hudih življenjskih preizkušenj ne čisto običajnih mladostnikov je pisatelj napisal na podlagi doživljanja lastne neozdravljive duševne motnje.

Obrnila sem se k njej. “Nehaj že govoriti. Jezuskristus, že deset let ne utihneš. Žal mi je, da se ni zabavno družiti z mano, ker sem tako zaprta vase, ampak predstavljaj si, da si res zaprta v svojo glavo, brez izhoda, brez možnosti, da bi si kadarkoli odpočila od tega, ker tako je moje življenje. Če uporabim Mychalovo bistro analogijo, predstavljaj si, da ne ješ nič drugega kot gorčico, da si ves čas ujeta z gorčico, in če me tako sovražiš, potem me nehaj prositi, naj … (str. 197)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Neskončen stolp želv.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 198
Komentarji: 0
Število ocen: 19
Želi prebrati: 20
Trenutno bere: 1
Je prebralo: 25

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja