Katherine, Katherine

4,5
(11)
Žanrhumoristični roman, ljubezenski roman, mladinski roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2016
Založba
Prevod Andrej Hiti Ožinger
Ključne besede Ljubezen, Prijateljstvo, Odraščanje, Humor, Geniji
Število strani

287

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

"Potovanje z avtomobilom lahko reši presenetljivo veliko težav": še posebno, če si vedno znova zapuščeni mladoletni genij

Imate ljubezenske težave? Ni problema, rešitev je na vidiku – vse, kar morate storiti, je, da vnesete svoje in njene/njegove podatke v edinstveno matematično enačbo, in ta bo namesto vas predvidela, ali se bo zveza obnesla ali ne. Na to vsaj upa Colin, sedemnajstletni nekdanji čudežni deček iz Čikaga, ko ga zapusti že devetnajsto dekle z imenom Katherine po vrsti. Da bi ga čimprej potegnil iz obupa ob koncu zveze, ga prijatelj Hasan prepriča v “roadtrip”, potovanje z avtomobilom. Znajdeta se nekje na ameriškem podeželju, kjer dobita svoje prvo počitniško delo pri bogati materi simpatične punce – ki pa ji začuda ni ime Katherine … Bo tu Colinu uspelo dokončati enačbo in si s tem potrditi, da ga še čaka pomembna prihodnost? Roman avtorja priljubljenih del Krive so zvezde, Kje si, Aljaska in Lažna mesta nas s tem romanom zapelje v lahkotnejše in zabavnejše vode, in po tem, ko bomo pred knjigo preživeli prenekateri trenutek z nasmehom na obrazu, mu tega verjetno ne bomo zamerili.

“Starši si o Colinu do nekega junijskega jutra nikoli niso mislili nič drugega, kot da je normalen otrok. Petindvajsetmesečni otrok je sedel v svojem otroškem stolčku in jedel zajtrk nedoločljivega rastlinskega izvora, medtem ko je oče na drugi strani male kuhinjske mize bral Chicago Tribune. Colin je bil za svojo starost suhljat, vendar velik, z gostimi rjavimi kodri, ki so mu z einsteinovsko nepredvidljivostjo štrleli iz glave.
“Trije mrtvi, preživel nihče,” se je oglasil, ko je pogoltnil grižljaj. “Nočem več zelenjavico,” je dodal v zvezi z zajtrkom.
“Kaj si rekel, mali?”
“Trije mrtvi, preživel nihče. Hočem pomfri, prosim hvala.”
Oče je obrnil časopis in se zastrmel v naslov nad pregibom na prvi strani. To je bil Colinov prvi spomin: kako je oče počasi spustil časopis in se mu nasmehnil. Njegove široko odprte oči so izdajale presenečenje in veselje, nasmeha pa ni mogel zadržati. “CINDI! FANT BERE ČASOPIS!” je zavpil.” (str. 23-24)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Katherine, Katherine.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 83
Komentarji: 0
Število ocen: 11
Želi prebrati: 13
Trenutno bere: 1
Je prebralo: 23

Dela avtorja