Žanrdružbeni roman, ljubezenski roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2017
Založba
Prevod Neža Božič
Ključne besede Božič, Ljubezen, Medosebni odnosi, Mladostniki, Praznovanje
Število strani

292

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Let it snow, let it snow, let it snow...

Dve pisateljici in pisatelj so združili moči in izdali knjigo pod skupnim naslovom Zima zima bela oz. v originalu Let it snow. Vsak je napisal svojo zaključeno zgodbo, ki pa se navezuje s krajem dogajanja in nastopajočimi s preostalima dvema ter na koncu vse tri tvorijo zaokrožen konec. Mestece Gracetown ob železniški progi je zasuto s snegom. Dekle z nenavadnim imenom Jubilee je na božični večer na poti z vlakom k babici in dedku, ampak vlak zaradi obilnega sneženja ne more dalje. Tako prenoči pri popolnem tujcu Stuartu. Istočasno se z avtom skozi snežne zamete prebijajo trije prijatelji, saj si fanta želita videti trop navijačic, ki so prav tako z vlaka pristale v bližnji prodajalni vafljev. Junakinja tretje zgodbe je Addie, ki je malo zavozila razmerje s fantom Jebom in božični dan pričaka v solzah. Ampak kot se za romantične zgodbe spodobi, nas čaka srečen konec.

“Pet minut pozneje sva bila v dnevni sobi, lučke male Flobiejeve vasice so utripale. S Stuartom sva sedla na kavč, vendar se nisva, kot je Debbie verjetno upala, zavila v isto odejo. Vsak je imel svojo in jaz sem sedela s pokrčenimi nogami, tako da sem imela pred sabo pregrado. Od zgoraj sem slišala, kako Rachel pridušeno vpije, medtem ko ji mama oblači kombinezon.
Pozorno sem opazovala Stuarta. še vedno se mi je zdel čeden. Sicer drugače kot Noah. Noah ni bil brezhiben. Imel ni nobene posamezne osupljive značilnosti, temveč se je zlilo več všečnih lastnosti, ki so vse skupaj prispevale k zelo privlačni celoti, lepo odeti v ravno prava oblačila.”
(str. 76)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Zima zima bela.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 47
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 3
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 16