To ni žalostna zgodba

Žanrkratka zgodba
Narodnostšpanska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2015
Založba
Prevod Tina Malič
Ključne besede Psihologija, Osebnostni razvoj
Število strani

67

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

2-3 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Sofia živi sama z mamo. Ko zboli babica se za nekaj časa preseli k njima. Ampak babica je čemerna, nezgovorna, vase zaprta starka. Zdi se kot, da je jezna na celi svet. Edino s svojimi rožami se pogovarja in je prijazna z njimi. To pa Sofio zelo jezi, saj misli, da to dela zanalašč in ljubezen, ki naj bi bila namenjena njima, raje podari rožam. Zato se nekega dne odloči, da svojo mamo povpraša o tem, zakaj je babica taka in od takrat se njen pogled na babico popolnoma spremeni.
Kot vsaka Bucayeva knjiga, tudi ta nosi globoko sporočilo za življenje, ki ga ni težko razbrati. Knjiga je primerna tako za odrasle kot tudi za mlade bralce.

Vedno se mi je zdelo zanimivo, kako spremenljivi smo ljudje in kako drugačni smo lahko v različnih okoliščinah. Babica, na primer, ki je bila vedno tako čemerna, ko je imela opraviti z ljudmi, je bila polna milih besed in pozornosti, kadar je zalivala rože na našem balkonu, jih obrazovala in negovala.
Sprva me je to zelo jezilo, saj se mi je zdelo, da to počne nalašč, kakor bi nama z mamo hotela pokazati, da njena ljubezen ni namenjena nama. Vendar sem se motila: kadar je bila na balkonu, sem jo pogosto opazovala skozi okno, tako da ni vedela, da jo gledam. Prepričala sem se, da so rože njene najtesnejše zaupnice, njeno edino pribežališče.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige To ni žalostna zgodba.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 10
Komentarji: 0
Število ocen: 7
Želi prebrati: 3
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 10