Izvirnost : kako nekonformisti spreminjajo svet

Žanrpoljudnoznanstvena knjiga
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaTržič, 2016
Založba
Prevod Samo Kuščer
Ključne besede Razvoj, Psihologija dela, Psihologija osebnosti, Inovacije, Vodenje, Inovativno mišljenje, Inovativno poslovanje, Inovativnost, izvirnost, družboslovje, spreminjanje, Razvojna strategija, Razvojni oddelki, Psihologija, Razvojni vidik
Število strani

324

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

So ljudje kot mi, a tvegajo

Adam Grant je raziskovalec, psiholog, avtor knjižnih uspešnic, cenjen profesor na Univerzi Wharton in prejemnik več nagrad. Preučuje, kaj ljudi motivira, raziskuje človeško ustvarjalnost in zmožnosti posameznika, da s svojimi sposobnostmi prispeva k blaginji družbe. V knjigi Izvirnost na podlagi številnih primerov, osebnih zgodb in znanstvenih raziskav z različnih področij prikaže, kako nekonformisti spreminjajo svet. Trdi, da lahko vsi postanemo bolj ustvarjalni in svetuje staršem, kako naj vzgajajo otroke, da razmišljajo s svojo glavo, zaupajo svojim občutkom in postanejo izvirni. Vodilnim v podjetjih svetuje, kako naj pri zaposlenih spodbujajo raznolikost razmišljanja namesto konformizma in kimanja z glavo. Ljudem svetuje, kako naj povedo svoje mnenje, predlagajo zamisli in najdejo zaveznike, premagajo dvome, strahove in ovire, obvladajo občutke tesnobe in jeze, črpajo moč iz šibkosti… Med drugim izvemo zgodbo o direktorju, ki je odpuščal delavce, če ga niso kritizirali, o odvetniku, ki je preplaval ledeno morje na severnem tečaju v znak boja proti podnebnim spremembam, o skupini mladih, ki so s taktikami nenasilnega odpora vrgli vlado diktatorja Miloševića… Navdihujoča knjiga, ki spodbuja in daje upanje.


Prevod dela: Originals. , Tisk po naročilu. , Predgovor / Sheryl Sandberg: str. 9-12. , Bibliografija: str. 286-324.

“V zadnjih letih se je svet močno spremenil in oditi je veliko laže kot je bilo leta 1995, ko Carmen Medina po neuspešnem poskusu modernizacije ni mogla dobiti službe v kaki drugi organizaciji. Vztrajanje v istem podjetju do upokojitve je stvar preteklosti. Ob dinamičnem trgu dela lahko mnogi dobijo nova delovna mesta pri drugem delodajalcu. Zahvaljujoč globalizaciji, družbenim medijem ter hitremu prevozu in komunikacijam smo bolj mobilni kot kdajkoli prej. Zakaj bi se ob vseh teh prednostih sploh pritoževali, če ste nezadovoljni, ko pa je vendar tako lahko oditi?” (str. 107)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Izvirnost : kako nekonformisti spreminjajo svet.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 21
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0