O starših in otrocih: kako ohranjati in poglabljati temeljne vezi

Žanrpriročnik
Narodnostargentinska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2020
Založba
Prevod Tina Malič
Ključne besede Družinski odnosi, Otroci, Vzgoja, Družine, Starševstvo
Število strani

307

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Slavna argentinska psihiatra ter psihoterapevta, oče in sin, sta združila moči – ustvarila sta priročnik, v katerem raziskujeta vezi med starši in otroki. Sistematično opišeta in osvetlita različne stopnje na poti starševstva. Začneta pri vprašanju, zakaj si želimo postati starši ter kdaj otroka sprejmemo za svojega. Posebno pozornost namenita vzgoji ter izpostavita, kako izjemno pomembno je, da znajo starši otrokom dovoliti, da odrastejo in odidejo svojemu življenju naproti. Ob koncu se dotakneta še ene, morda najtežje teme, in sicer naloge otrok, da spremljajo starše, ko ti ostarijo.
Med branjem se nam zdi, da avtorja z bralcem nevsiljivo, prijazno kramljata in posredujeta svoje psihoterapevtsko znanje in izkušnje, ki sta jih začinila z ravno pravšnjo mero humorja in anekdotičnosti.
Čudovit priročnik, ki se nas dotakne s svojo navidezno preprostostjo, modrostjo ter spoznanji o nas in neuničljivih vezeh, ki povezujejo starše z otroki.

Glej tudi:

Želja po starševstvu nastane kot odziv na več stvari, zlasti in bolj kot karkoli drugega pa kot odziv na našo željo, da bi ljubili. Otroke imamo zato: da jih lahko ljubimo …
str. 45

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige O starših in otrocih: kako ohranjati in poglabljati temeljne vezi.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 6
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1