Mit o sreči : dan, ko je deževala juha

Žanrpriročnik
Narodnostargentinska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2023
Založba
Prevod Tina Malič
Ključne besede Samozavedanje, Sreča, Osebnostni razvoj, Grški miti, miti, Psihološki nasveti
Število strani

143

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

4-5 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Na srečo lahko vplivamo

Jorge Bucay je argentinski pisatelj, poznan po vsem svetu. Njegove knjige so poučne, z globoko vsebino, napisane pa so preprosto ter vsem razumevajoče. Ravno to pritegne bralce po vsem svetu. Po izobrazbi je zdravnik in psihoterapevt.
V tej knjige piše o tem, da že nekaj let preiskuje srečo, ki je eden od najbolj spornih predmetov empirične znanosti. Prepričan je, da dejavnik sreče obstaja in da je ob številnih priložnostih celo odločilen, a da ne verjame, da je povsem neodvisen od prirojenega daru in gena. Da nam bo sreča naklonjena, pravi, moramo imeti ves čas odprte oči, biti pozorni, imeti radoveden pogled in moramo se premikati, ne pa čakati vedno na istem mestu. Večkrat tudi poudari, da sreča vpliva na naše življenje, vendar ga ne določa.

Ko dokončno odpremo oči, ne moremo zanikati, da naša življenjska pot ni odvisna samo od naše narave, sposobnosti in talentov, temveč od njihove interakcije z okoliščinami. Očitno je, da obstajajo priložnosti, v katerih ima naključje veliko težo in ki dopuščajo, ali pa ne, da se naši potenciali ustrezno razvijejo. S tega stališča genialnost ali največji talenti pomenijo, da znamo uvideti, kdaj se bliža kakšna takih ugodnih priložnosti. (str. 73)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Mit o sreči : dan, ko je deževala juha.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 27
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2