Ti povem zgodbo?

4,1
(11)
Žanrdružbeni roman
Narodnostargentinska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2011
Založba
Prevod Barbara Pregelj
Ključne besede Odnosi, Psihoterapija
Število strani

280

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Zgodbe, ki so me naučile živeti.

Avtor je priznani sodobni argentinski psihoterapevt, ki pri svojem delu uporablja poučne zgodbe, katere njegovim klientom pomagajo pri razumevanju lastnih težav. Tako je zasnovana tudi knjiga, in sicer so opisane terapije klienta Demiana in njegovega terapevta Jorga oziroma “Bajsija”, kot ga ljubkovalno imenuje. Bajsi v terapije vključi številne poučne in življenjske zgodbe, ki Demianu zaposlijo misli, dokler ne najde povezave s svojimi težavami in jih tako postopoma rešuje. Zgodbe so kratke, poučne in nosijo globoko sporočilo.

Glej tudi:

…”Mladim res ne gre zaupati, je razsodil, “nespametni so.” Ena od račk, ki je slišala petelina, pa je priplavala k obrežju in mu odvrnila: “Nikar ne krivi nas za svoje omejitve.”
“Demian, nikar ne misli, da se je kokoš motila. Ne obsojaj niti petelina. Prav tako ne verjemi prevzetnim in kljubovalnim račkam. Nobeden od njih se ne moti, le vsak vidi resnico po svoje. Najpogostejša napaka je naše prepričanje, da lahko resnico vidimo le skozi svoje oči.

Gluhi je prepričan, da so tisti, ki plešejo, nori.”

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Ti povem zgodbo?.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 42
Komentarji: 0
Število ocen: 11
Želi prebrati: 9
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 27