Pravijo, da sem preveč občutljiva: priročnik, kako kot hiperobčutljiva oseba preživeti v svetu – in najti srečo

Žanrpriročnik
Narodnostitalijanska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2022
Založba
Prevod Maša Sitar
Ključne besede Čustva, Samospoštovanje, Samospoznavanje, čutenje, Psihologija
Število strani

266

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Hiperobčutljivost je naša supermoč!

Italijanska scenaristka in pisateljica številnih priročnikov za samopomoč Federica Bosco je že kot majhna deklica čutila, da stvarnost dojema precej bolj intuitivno kot drugi. Desetletja se je neuspešno borila z nihanjem razpoloženja, umsko utrujenostjo, kronično zaskrbljenostjo, nizkim samospoštovanjem, negotovostjo, paniko. Pri štiriinštiridesetih pa je doživela pravo razsvetljenje, ko je odkrila raziskave ameriške psihoterapevtke Elaine Aron in ugotovila, da spada med tisto tretjino Zemljanov, ki so hiperobčutljive osebe.
Spisala je priročnik, ki ga bodo z veseljem brali vsi, ki imajo zaradi kombinacije bioloških dejavnikov in genetike precej bolj razvito desno polovico možganske poloble. Svet dojemajo veliko bolj intenzivno, čustveno ter so v neprestanem stresu. Avtorica prepričljivo razbija stereotipe o hiperobčutljivih osebah ter daje povsem konkretne napotke, kako si lahko pomagamo sami. Največja odlika priročnika pa je prav v spodbudi, da na hiperobčutljivost gledamo kot na supermoč. Z njo je mogoče polepšati življenje sebi in ljudem okoli nas.

Prevod dela: Mi dicevano che ero troppo sensibile.

Glej tudi:

Podoba, ki najbolje opiše hiperobčutljive ljudi, je podoba mačka pod kavčem. Zleknjen, zvit v klobčič, s široko odprtimi očmi in tačkami na smrčku. In vi, ki ste se odločili živeti s tem mačkom, klečite pred njim, tiščite glavo k tlom in ga poskušate izbezati ven. Na začetku ne razumete. Vsak hrup, vsako udarjanje kril, vsak sunek vetra ga požene tja dol. S prestrašenim pogledom.
str. 241

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Pravijo, da sem preveč občutljiva: priročnik, kako kot hiperobčutljiva oseba preživeti v svetu – in najti srečo.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 111
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2