Pot solza

Žanrdružbeni roman
Narodnostšpanska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2017
Založba
Prevod Tina Malič
Ključne besede predelovanje čustev, Smrt, Žalovanje, Izguba, Pomoč
Število strani

308

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Na poti solza: Iskanje notranje moči

Pot solza je tretja knjiga v seriji Kažipoti avtorja Jorgeja Bucaya, argentinskega psihiatra in terapevta, ki je znan po svojih delih s področja osebnostne rasti in psihoterapije. Gre za čudovito delo, ki bralca globoko pretrese in ga popelje skozi čustveno potovanje življenja.

Osrednja zgodba obravnava potovanje skozi življenje in soočanje s čustvi, izzivi ter bolečino. Glavni lik se odpravi na pot iskanja samega sebe in notranjega miru, pri čemur se srečuje z lastnimi strahovi, dvomi in bolečino. Skozi različne situacije in srečanja razkriva resnico o sebi in svojem življenju.

Pot solza bralca popelje skozi različna čustvena stanja in ponuja globoko sporočilo o samopodobi, sprejemanju in rasti. Začenši s preprostim izhodiščem človekove notranje bolečine, glavni lik doživlja različna čustva, misli in spoznanja ter se sooča s številnimi preizkušnjami. Avtorjeva pripoved je prepričljiva in bralca spretno vodi skozi labirint lastnih čustev, ga spodbuja k samopodobi in sprejemanju ter mu daje upanje na notranji mir.

Bucayeva zgodba se dotika najglobljih človeških čustev in strahov, obenem pa bralcu odpira vrata v svet samopomoči in osebne rasti. Njegovo pisanje, preprosto, a izjemno močno, bralca nagovarja na tako intimen in oseben način, da se zdi, kot da se vsaka beseda dotika njegovega lastnega srca.

Pot solza je knjiga, ki bo ganila vsakega bralca, ki se odloči stopiti na to čustveno popotovanje. Bucayeva sposobnost, da s preprostimi besedami dotakne najgloblje plasti človeške duše, je izjemna. Knjiga ponuja izjemno močno sporočilo o sprejemanju samega sebe, soočanju z lastnimi demoni in iskanju notranjega miru. Priporočam jo vsem, ki iščejo globlji vpogled vase, razumevanje lastnih čustev in želijo stopiti na pot osebne rasti.

»Omogočiti dovolj časa za žalovanje
Če ne vemo, kaj bi rekli, ne recimo ničesar. Poslušajmo, bodimo navzoči, ne mislimo, da
moramo nenehno trositi nasvete ali skrbeti za dvig razpoloženja.
Žalujočega ne trepljajmo po hrbtu in mu ob tem ne razlagajmo, da mora preboleti – bo že ob
svojem času.
Na začetku poti solza ima žalujoči navadno dosti družbe, ampak kaj kmalu jo večina tistih, ki
so prišli in obljubili, da ga bodo spremljali po njej, zapusti.
Stik lahko ohranjamo na veliko načinov….«

(str. 267)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Pot solza.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 158
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1