Od jutri nosim rdečo : [ženske odkrivajo novo veselje do življenja]

Žanrpriročnik
Narodnostnemška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2014
Založba
Prevod Tina Denk
Ključne besede Ženske, Psihologija, Partnerski odnosi, Svetovanje, medsebojni odnosi
Število strani

124

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

4-5 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Nemška avtorica Linda Jarosch je sestra priljubljenega pisatelja p. Anselma Grüna. V knjigi Od jutri nosim rdečo ženskam svetuje, kako odkriti svojo notranjo moč in ponovno najti veselje do življenja. Rdeča je barva ljubezni, strasti, energije, ustvarjalne moči, pa tudi jeze, razburjenosti, agresije, impulzivnosti. Taki neprijetni občutki so lahko posledica stresa ali krivic, pred katerimi se skušamo zaščititi. Bralkam daje koristne nasvete, kako ravnati s svojimi čustvi, poskrbeti zase, postaviti meje, se umakniti, počivati, zbirati moči in se imeti rade.


Prevod dela: Ab morgen trage ich Rot. , Dodatek k nasl. in avtorica navedena na ov. in v kolofonu. , 800 izv.

“Kakor hitro svojo življenjsko situacijo občutimo kot obremenjujočo in v njej ne najdemo več dosti veselja, potem je čas, da se premaknemo. Ni nam namreč treba vedno zdržati in prestati tistega, kar nam je težko. V nekaterih okoliščinah se lahko zavestno odločimo za lažje življenje. Marsikaj je za nas težko, ker se pogosto predolgo oklepamo preteklosti in se ne želimo ločiti od nje.
Nekaj “lažjega” nam lahko najprej predstavlja rdeči šotor, ki ga moramo poiskati, da uredimo svoje misli in občutke ter zaznamo, kaj bi lahko spremenile v danih okoliščinah. ‘Življenjska odločitev’, ki jo v rdečem šotoru sprejmemo zase, je lahko manjša ali večja: ‘Si želim in zmorem še naprej delati tako, kot sem do sedaj, ali mora v meni nastati nekaj novega? Moram morda kaj odpraviti in se odpreti nečemu novemu?'” (str. 77)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Od jutri nosim rdečo : [ženske odkrivajo novo veselje do življenja].

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 25
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Dela avtorja