Oljčni sestri

Žanrdružbeni roman
Narodnostavstralska književnost
Kraj in leto izidaDob pri Domžalah, 2008
Založba
Prevod Diana Ramšak
Ključne besede Odnosi, Oljka
Število strani

307

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Avtorica romana Oljčni sestri Amanda Hauptman je odraščala na Novi Zelandiji, se preselila v London in nato v Avstralijo. Je poklicna pisateljica, največkrat piše zgodbe po resničnih dogodkih. Oljčni sestri je njen prvi roman.

Adrianne se je po propadu njenega oglaševalskega podjetja iz mesta preselila na podeželje, na kmetijo z oljčnim nasadom. Je mestno dekle, tako da ji življenje na kmetiji sprva povzroča težave. Tu so prej živeli njeni stari starši. Isabelle se poroči z Jackom. Tu pa se zgodba zaplete, saj je Adrianne hči Jacka, vendar Isabelle ni njena mati. Kdo je njena prava mati? Adrianne do konca zgodbe uspe ugotoviti, kdo je njena prava mati. S tem, ko razvozla preteklost oljčnih sester, se lažje poda tudi v prihodnost. Zgodba je prijetna za branje, ob raziskovanju preteklosti pa tudi napeta in šokantna.

“V čudnem preobratu dogodkov sem postala mama svoji mami. Ni bilo lahko. Rosanna je bila lahko zabavna, očarljiva, pozorna in ljubeča, pa tudi kljubovalna in razdražljiva. Nekega večera je svojo večerjo zalučala v steno in mi naročila, naj odpustim kuharja. Včasih je pozabila zapreti pipo in sva zato ostali brez vode. Včasih me je spravljala ob pamet s svojo trmo in nemogočim obnašanjem.” (str. 290)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Oljčni sestri.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 33
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 10