Daisy Jones in skupina The Six

Žanrdružbeni roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaTržič, 2019
Založba
Prevod Manica Baša
Ključne besede 20. stoletje, Droge, Ljubezen, Odnosi, Rock, Uspešnost
Število strani

374

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

12-13 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Rock'n'roll v sedemdesetih

Roman nas popelje v sedemdeseta leta, v čas, ko je na sceni kraljevala skupina The Six s pevko Daisy na čelu. Pripoved je zapisana v obliki intervjujev z glavnimi akterji zgodbe.
Daisy je bogato dekle, priviligirano, ki ima vse, le topline in ljubezni v družini ne. Nadarjena, kot je, piše pesmi, obenem pa pada vedno globlje v odvisnost od drog. Po igri naključij prične s sodelovanjem v skupini The Six. To je skupina zagnanih mladih glasbenikov, ki so ravno na začetku velikega preboja. Skupaj ustvarijo pravo zgodbo o uspehu. Ni pa vse tako bleščeče, kot se kaže navzven. Pevec in vodilni član v bendu, Billy, se zaljubi v Daisy. Ljubezen je vzajemna, ampak prepovedana. Billy je namreč poročen in njegova družina mu pomeni vse. Tudi Daisy se na vse kriplje trudi, da ubeži tej strasti. Celo poroči se z italijanskim plemičem, za katerega se izkaže, da ima pri ženi najraje njen denar. Tudi med ostalimi člani skupine vlada napetost – tukaj je še Billyjev mlajši brat Graham, ki je v vezi s članico benda Karen. Tudi Rod, Warren in Eddie nosijo s sabo vsak svoje demone.
Ampak, zakaj je skupina na vrhuncu slave razpadla, nihče ne ve. Knjiga pa nam razgrne tudi to skrivnost …
Knjiga je napisana tako zelo plastično, da se nam člani benda, njihovi menedžerji, prijatelji, partnerji ter glasbeni novinarji živo postavijo pred oči. Priznam, da sem šla celo pogledat na internet, če je ta bend dejansko obstajal. In ni čudno, da so sedaj posneli po tej knjigi mini serijo. To je zgodba, ki bi se res lahko zgodila.

Glej tudi:

DAISY: Začela sem peti in ga pogledala. On je pogledal mene in veš kaj? Mislim, da sem za tri minute pozabila, da nastopava pred dvajset tisoč ljudmi, pozabila sem, da tam stoji njegova družina, pozabila sem, da pojeva v bendu. Samo obstajala sem. Tri minute. Pela sem moškemu, ki sem ga ljubila. (str. 348)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Daisy Jones in skupina The Six.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 54
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 7

Dela avtorja