Pogovori z Alojzom Rebulo : ob pisateljevi petinosemdesetletnici

Žanrspomini, življenjepis / biografija
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaGorica, 2009
Založba
Ključne besede Kultura, Intervjuji, Zgodovina, Slovenci, Literarno ustvarjanje, Slovenščina, Zamejski Slovenci, Religija, Slovenski književniki, Spomini, Intervju, Krščanstvo
Število strani

205

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

6-7 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Iz etra med knjižne platnice

Knjiga je nastala na podlagi radijskih pogovorov z Alojzom Rebulo, ki jih je v oddaji Srečanja s pisateljem vodila Tatjana Rojc, sodelavka Radia Trst A. Radio Trst A je med Slovenci v Italiji pomemben spodbujevalec ustvarjalnosti in tvorec slovenske narodne identitete in kulture. Pričujoča knjiga bralcu približa Alojza Rebulo kot človeka in umetnika, njegov miselni svet in zanimanja, skrbi in upanja. Knjigo, ki je izšla v sozaložništvu vseh treh Mohorjevih, zaključuje razprava Tatjane Rojc, Alojz Rebula v iskanju smisla.

600 izv., Knjigi na pot / Marko Tavčar: str. 8. , O avtorici na prednjem zavihku ov., Bibliografija: str. [207]

Kakor pri svetnikih, velikih svetniških osebnostih, me niti malo ne zanimajo romani, ampak me zanimajo samo biografije. Zanima me izključno to, kar je dejansko zgodovinsko in dokumentirano izpričano, kar je dejansko bilo. (str. 127)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Pogovori z Alojzom Rebulo : ob pisateljevi petinosemdesetletnici.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 10
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Morda vam bo všeč tudi