Gora sedmih polic

Žanrspomini, življenjepis / biografija
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2006
Založba
Prevod Majda Capuder
Ključne besede Krščanstvo, Duhovnost, Redovništvo
Število strani

511

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

17-18 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Življenjepis

Gora sedmih polic je avtobiografija, v kateri je avtor z vso iskrenostjo natančno popisal svojo razgibano življenjsko pot. Rodil se je v Franciji ameriškim staršem, se šolal v Angliji in se nato ustalil v Ameriki, kjer je dokončal študij književnosti. Bil je že obetaven pisatelj, nato pa postal profesor na frančiškanskem kolidžu v Bostonu. V knjigi izvemo veliko o pisateljevi družini, prijateljih, tedanjem času in družbenem okolju, ki ga je oblikovalo, o njegovih sodobnikih in ljudeh, ki so mu bili vzorniki, obenem pa tudi o njegovem duhovnem zorenju.

Moj oče je slikal v Cézannovem stilu. Razumel je pokrajino južne Francije, tako kot jo je Cézanne. Imel je zdravo in zelo uravnovešeno vizijo sveta. Občudoval in spoštoval je osnovne strukture, razmerja med snovmi in vse tisto, kar vtisne svojski pečat v vsako stvaritev. Njegova predstava o svetu je bila čista in prežeta z vero, zato tudi ni bilo okraskov ali odvečnih pritiklin na njegovih platnih: umetnik, ki spoštuje moč Božjega ustvarjanja, dopušča, da se Bog izpričuje že sam po sebi, brez posrednika. Moj oče je bil zelo dober umetnik.
Ne oče ne mati nista bila obremenjena z majhnimi, namišljenimi predsodki ljudi, ki se jim motajo po glavi samo avtomobili, filmi, vsebina zmrzovalnikov, pisanje in besedičenje po časopisih in morebitni zakonski brodolomi pri sosedih.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Gora sedmih polic.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 10
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Dela avtorja