Živeti življenje

Žanrdnevnik, spomini, življenjepis / biografija
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaCelje, 2010
Založba
Ključne besede Duševna stiska, Empatija, Zdravstvene ustanove, Zdravniki in bolniki, Duševnost, Duševne bolezni, Psihoterapija, Zdravljenje, Duševno zdravje, Zdravljenje z vero, Spomini, Psihosocialne težave, Ljubezen, Zdravstvo, Življenje, Bolniki, Življenjska modrost, Psihosocialni vidik, Intervjuji, Psihiatri, Zdravstveni delavci
Število strani

509

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

16-17 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

The best psihiater!

Jože Felc, zdravnik in psihiater, pesnik, esejist, publicist in urednik, je bil več kot trideset let predstojnik Psihiatrične bolnišnice Idrija. Kljub temu da so mu zdravniki v mladosti napovedali kratko življenje in mu odsvetovali študij medicine, je postal najbolj znan in priljubljen psihiater v Sloveniji. Odlikovala sta ga ljubezen in spoštovanje do vseh ljudi, posebno do svojih pacientov, za katere je skrbel z vso predanostjo in modrostjo. Čutili so lahko, da se resnično zanima zanje in jim želi pomagati. Čeprav tetraplegik, je napisal veliko romanov in strokovnih knjig. V tej knjigi so zbrani njegovi dnevniški zapiski, odlomki iz leposlovnih del in številni intervjuji.

Pacienti niso ljudje, ki bi bili glede dojemanja globalnih življenjskih vprašanj omejeni, niso nikakršna “šašava” skupnost, niso poniglavi upravniki na “ladji norcev”. K stvari torej. Sam, mlad psihiater, perspektiven pisatelj, sem moral najprej obračunati s predpostavko, kako jaz, zdravnik, nisem v enakopravnem položaju s pacienti. Sem več, naj bi bil več. Ta zunajzavestna fiktivna želja je do konca relativizirala moj življenjski položaj, kajti prisiljen sem bil priznati si, da smo vsi na eni barki.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Živeti življenje.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 34
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1