Prodajalnica sanj

Žanrdružinski roman (tudi rodbinski), ljubezenski roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2020
Založba
Prevod Daša Perme Jurjavčič
Ključne besede Družba, Preteklost, Travme, Družina, Ljubezen, Odnosi med spoloma, Prijateljstvo
Število strani

516

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

17-18 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Upaj si živeti!

Finančna stiska Suzanno Peacock prisili k vrnitvi v domači kraj. Bližina domačih, vonj po spominih in iskanje sebe pa jo pahneta le še globlje v melanholijo.Ob podpori moža odpre Prodajalnico pri pavjem peresu, a sklonjena glava in ne ravno prijazen prizvok v njenem glasu ne privabljata strank. Dokler Suzannine vdanosti v usodo ne prekine zmeraj nasmejana domačinka Jessie. Suzanna se izkaže za trd oreh pri izvabljanju besed, kaj šele dobre volje, a Jessie je prepričana, da ji lahko uspe. Suzanna z njeno pomočjo spoznava domačine, prodajalnica zaživi in zdi se, da v njenem zavetju tudi njena lastnica. Vse dokler se po delu ne vrne domov… Teža odločanja o materinstvu, zapleteni odnosi z domačimi so odraz nerazčiščene predstave o Suzannini mami, lepotici Athene Forster. Za nameček pa glavno junakinjo prizadane boleča izguba. A le-ta se izkaže za ravno tisto, kar je Suzanne potrebovala, da bo končno zadihala svobodo in s polnimi pljuči. Znana angleška avtorica, ki je ljubiteljem ljubezenskih romanov že večkrat orosila oči, je tudi tokrat orisala družinsko sago z vso bolečo prtljago in osebnimi stiskami.

“Jessie Carter je imela topel nasmeh, ki je spominjal na avgustovske dni, in nagajiv smeh, ki bi se lahko kosal s krohotom Sida Jamesa. Oboževala je sladoled z okusom čokoladic Mars, živorožnato barvo, to prodajalno in svojo družino – ne v tem vrstnem redu. Hčerko Emmo je ljubila bolj kot vse na svetu, in za človeka, ki je prekipeval od ljubezni, to pove veliko.
Ni imela dovolj časa, da bi dosegla vse, kar je želela, a je spremenila mojo prodajalno in tudi mene. Zagotovo vem, da enako velja za vse meščane, ki so jo poznali.”
(stran 486)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Prodajalnica sanj.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 33
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 1
Je prebralo: 10

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja