Zadnje ljubezensko pismo

4,4
(22)
Žanrdružbeni roman, ljubezenski roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2015
Založba
Prevod Nataša Müller
Ključne besede Prevare, Zakonsko življenje, Pisma, Ljubezenski partnerji, Novinarji
Število strani

550

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

18-19 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Izgubljeno ljubezensko pismo lahko spremeni življenje

Dve ljubezenski zgodbi v dveh časovnih obdobjih se prepletata v nagrajeni uspešnici pisateljice Jojo Moyes. V šestdesetih letih dvajsetega stoletja mlada in lepa Jennifer, žena bogataša Laurenca Stirlinga, na Azurni obali spozna privlačnega novinarja Anthonyja, ki je prišel intervjuvat moža. Nesrečni in bolni bivši vojni dopisnik Anthony v rahločutni Jennifer prepozna žensko svojega življenja, njuna druženja v prelepem obmorskem okolju prerasejo v pravo ljubezen. Kljub temu, da je mlada žena pripravljena zapustiti moža, pa ljubimcema usoda ni naklonjena, splet nesrečnih naključij in intrig kruto poseže v izpolnitev njunih želja. V sedanjem času pa mlada novinarka časopisa Nation Ellie Haworth pri selitvi arhiva najde čudovito ljubezensko pismo, ki jo tako prevzame, da sklene raziskati, kdo ga je napisal. Ellie, ki je v nesrečni zvezi s poročenim moškim, bo njen lov na zaljubljenca iz pisma pripeljal do presenetljivih odkritij pa tudi do novega življenjskega sopotnika.

Prežel jo je občutek olajšanja; nič več ji ni treba biti gospa Stirling, ni se ji treba oblačiti, se vesti in ljubiti na določen način. Omotična od veselja se je zavedala, da ne ve, kdo in kje bo čez leto dni, in ob misli na to ji je šlo na smeh. Ulice so bile nabito polne pešcev, ulične svetilke so oživele v vdirajočem mraku. Jennifer je tekla, kovček ji je tolkel ob noge in srce ji je razbijalo. (str. 249)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Zadnje ljubezensko pismo.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 131
Komentarji: 0
Število ocen: 22
Želi prebrati: 20
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 34

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja