Dekle, ki si ga zapustil

Žanrljubezenski roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2019
Založba
Prevod Kaja Bucik Vavpetič
Ključne besede Ljubezen, Umetnost, Vojna
Število strani

511

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

17-18 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ali za strta srca še obstaja ljubezen?

Britanska avtorica nas v zgodbi najprej popelje v leto 1916. V majhno mestece v okupirani Franciji, kjer se družine brez moških borijo za preživetje. Mlada Sophie s svojo sestro vodi hotel, kjer morajo pripravljati hrano za nemške častnike. Nemškega poveljnika Sophie zelo privlači in zelo občuduje njen portret, kateri ji pomeni največ na svetu, saj ga je naslikal njen mož, in pogled nanj ji da upanje, da ga kmalu spet vidi.
Prav tako občuduje in ceni portret mlade ženske vdova Liv, ki ga je skoraj sto let kasneje prejela kot poročno darilo od svojega moža. Zahteva potomcev, da morajo portret vrniti družini umetnika pripravi Liv do tega, da vztrajno razišče celotno zgodbo portreta in njegove lastnice, čeprav s tem skoraj zapravi vso premoženje, ugled in ljubezen.

Glej tudi:

Poskušala sem se zbrati in nenadoma je ves svet okrog mene otrpnil, vse je potihnilo. Nemci so obnemeli, motorji so se ustavili, še drevesa so nehala šepetati. Videla sem samo zapornika, ki je šepal proti meni. Imel je nenavadno postavo, od širokih ramen so ostale samo kosti in koža, toda njegov korak je bil odločen, kot bi ga proti meni vlekla magnetna sila. Silovito sem zadrhtela, kot bi ga moje telo prepoznalo še pred mano. “Edouard?” Moj glas je bil raskav; še vedno nisem verjela. Nisem si drznila verjeti. (stran 495)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Dekle, ki si ga zapustil.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 98
Komentarji: 0
Število ocen: 8
Želi prebrati: 21
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 20

Dela avtorja