Skupaj

Žanrdružbeni roman, romantični roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2015
Založba
Prevod Radojka Manfreda Modic
Ključne besede Odnosi med spoloma, Moški in ženske, Družinski odnosi, Ženske, Moški, Samske matere, Nadarjeni učenci, Šolska tekmovanja
Število strani

444

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

14-15 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Kaotična družina + bogataš, da o psu niti ne govorimo

V novem, dragem in brezmadežno čistem avtu se peljejo na matematično olimpijado v 900 km oddaljen Aberdeen na Škotskem ljudje iz dveh popolnoma različnih svetov. Za volanom je Ed, ki mu nad glavo visijo obtožbe zaradi trgovanja z notranjimi informacijami v podjetju in ima trenutno kar veliko pod palcem, na sovoznikovem sedežu je Jess (mati samohranilka z nekaj drobiža v žepu), zadnje sedeže pa packajo Nicky (sin Jessijinega bivšega in njegove bivše), Tanzie (Jessijina hči, nadarjena desetletna matematičarka) in Norman (ogromen slinast pes, ki spušča ne preveč dišeče vonjave). Matematična olimpijada bo lahko malce kaotični družini prinesla konec nenehnih finančnih težav in omogočila Tanzie vpis na želeno šolo. Štiridnevna dolga pot zbliža popolne neznance iz začetka poti. Skupaj premostijo marsikatero težavo in razočaranje. Skupaj je prav gotovo zgodba za ljubitelje srečnih koncev.

“Cele tri dni in noči smo se vozili sem. Moj zelo lepi avto je po treh dneh ves pobruhan, da ne omenjam, kaj je po sedežih naredil pes. Psov že tako ne maram. Spal sem v avtu malodane z neznanko. Ne v dobrem smislu. Prenočeval sem na krajih, kjer ne bi prenočeval noben razumen človek. Jedel sme jabolko, ki si ga je najstnik prej stlačil v pretesne hlače, in kebab, v katerem je bilo po mojem človeško meso. V Londonu me čaka res huda osebna kriza, jaz pa sem se z ljudmi, ki jih ne poznam – zelo prijetnimi ljudmi – peljal devetsto trideset kilometrov daleč, ker sem celo jaz doumel, da je zanje to tekmovanje zelo, zelo pomembno. Življenjsko pomembno. Tale deklica tam notri živi samo za matematiko. in če zdaj ne bo dobila očal, s katerimi bi lahko bolje videla, ne bo mogla enakovredno sodelovati na vašem tekmovanju. In če ne bo mogla enakovredno sodelovati, bo zapravila svojo edino priložnost za vpis v šolo, na katero si zelo, zelo želi. In veste, kaj bom napravil, če se bo to zgodilo?”

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Skupaj.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 83
Komentarji: 0
Število ocen: 9
Želi prebrati: 18
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 29

Morda vam bo všeč tudi