Dom je tam, kjer je srce

Žanrdružbeni roman, ljubezenski roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaMaribor, 2021
Založba
Prevod Alenka Gortan
Ključne besede Ljubezen, Odnosi med spoloma, Ločitev, Upanje, Priložnosti, razočaranje, življenjske preizkušnje
Število strani

514

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

17-18 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Vrnila se bo k meni! Za vsako ceno!

Noč je. Toda zbrala bo pogum. Življenje za štirimi stenami in vse udarce bi njeno telo in duša prenesli. Le njena hčerka ne. Njena Sabina je zaradi vsega hudega prenehala govoriti. In tako je Ayesha sredi noči pobegnila pred nasilnim možem. Daleč od doma s Sabino zavetje poiščeta v Londonu, sredi druge kulture. Ayesha, sramežljiva in nevajena spoznavanja novih ljudi, zatočišče najde v razkošnem domovanju nekdanjega glasbenika, vase zaprtega Haydna. Nežno si s Sabino utreta pot do srca obeh sostanovalk, Joy in Crystal. Življenjsko moč pa jima uspe prebuditi tudi v Haydnu. Se morda prebuja celo krhka ljubezen? Toda Ayeshin mož Suresh se ne bo vdal zlahka, vsa sredstva in svoj čas usmerja v njeno iskanje… Kaj bo, če jo najde? Je to le še vprašanje časa? Ayesha pa si želi samo, da bi njena hčerka Sabina spet spregovorila. Izmišljena življenjska zgodba, ki pa pretresljivo realistično opisuje težak vsakdan marsikatere ženske po svetu, a z romanesknim pridihom ta morda najde srečen konec.

Zakaj bi sploh hotel žensko, kot je Ayesha, če bo lahko imel katero koli drugo, ki si jo bo poželel? Lahko si bo našel žensko, ki bo preveč naličena in premalo oblečena. Takšne ženske obožujejo bogate moške. Že mogoče, da svoje žene še ni našel, toda ne bo odnehal. V zavetju noči, kadar ni mogel spati, je brskal po internetu. Nekega dne bo Ayesha naredila napako. Neumno napako. In takrat bo planil po njej. (str. 353)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Dom je tam, kjer je srce.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 133
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2

Morda vam bo všeč tudi