Marilyn in zvezde Hollywooda

Žanrbiografski roman
Narodnostnemška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2022
Založba
Prevod Maruša Mugerli Lavrenčič
Ključne besede služba, Ljubezen, Usoda, Odnosi, Zvezdništvo, Prihodnost
Število strani

368

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

12-13 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Po poti od sirote do filmske legende...

Norma Jeane je bila zaradi duševne bolezni matere nameščena v rejniško družino, dokler je k sebi ne vzame materina prijateljica Grace. Normina sreča je nepopisna, saj se zdi, da Grace čuti njene sanje o veliki karieri na filmskih platnih in jo celo odpelje v kino. A sreča je minljiva, kakor je Norma že v otroštvu večkrat okusila, Grace spozna Ervina in se skupaj z njim in njegovo hčerko Bebe preseli. Norma, kot rejenka, ne more preko meje, zato jo na hitro poročijo z Jimom. Pri samo šestnajstih letih je Norma prizadevna žena, ki se trudi slediti zgledu starejših sosed. A sanje ostajajo… Ko se Norma zaposli, komaj izprosi Jimovo dovoljenje, kaj šele, ko se odloči zaposliti kot fotomodel. A prav ta drzna odločitev jo pripelje do uresničitve njenih sanj. Do trenutka, ko Norma Jeane Baker postane Marilyn Monroe. V spomin na svojega dedka in zavoljo kariere si nadene to blagozveneče posebno ime. Sestri Beinert sta skozi ta roman razkrili težko pot zvezde, o kateri smo doslej morda bolj malo slišali (prebrali). Zgodba, ki se sklada z rekom, da se vse da, če se le hoče. Le sebe ne smemo izgubiti na tej poti!

Si upa poskusiti še enkrat? Njeno srce je začelo hitreje biti, ptiček v njenem trebuhu je močneje zaprhutal s krili. Tolikokrat je bila že razočarana in potem je vendarle vsakič znova splezala iz temne luknje. Če dobro pomisli, je zelo zagrizena. Zakaj torej še omahuje in ne sprejme novega izziva? (str. 242)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Marilyn in zvezde Hollywooda.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 21
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 4