Črna kot ebenovina

Žanrkriminalni roman
Narodnostfinska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2016
Založba
Prevod Julija Potrč
Ključne besede Odnosi med spoloma, Odraščanje, Družinski odnosi
Število strani

179

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

5-6 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Skrivnosti ne morejo ostati pozabljene za vedno.

Sneguljčica, sedemnajstletno dekle s težko preteklostjo, je v zadnjem delu trilogije spet doma na Finskem. Trudi se urediti si življenje in pozabiti na bivšo ljubezen Iskro: ima novega fanta Sampsa, pridruži se celo šolski gledališki predstavi. Toda nekdo ne pusti, da bi pozabila na preteklost. Dobivati začne skrivnostna pisma, polna groženj in namigov na grozljivo skrivnost v njeni preteklosti. Sneguljčici se tako počasi začne odstirati davno pozabljena resnica o njeni družini, ki je bila dolga leta zakopana v spominu. Mlada finska avtorica Salla Simukka v zadnjem delu trilogije Sneguljčica tenkočutno izrisuje podobo v čustveni vrtinec ujetega dekleta, ki težave v ljubezni, družini in šoli rešuje s povsem odraslo neizprosnostjo do same sebe.

“Ključa se je nekdo nazadnje dotaknil pred več kot petnajstimi leti. Takrat sta ga prijeli dve osebi, druga za drugo, večkrat. V njunih rokah se je zdel precej težji, kot je bil v resnici. Ko sta ga obrnili v ključavnici skrinjice, se jima je zdelo, kot da bi v njuno srce nekdo zarezal z nazobčanim, kot britev ostrim nožem. Ko sta se ga ti osebi nazadnje dotikali, so nanj padale slane solze.
Nato sta ključ skrili. Ležal je v skrivališču, sam in zavržen, leto za letom.
Toda ni bil pozabljen.” (str. 17-18)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Črna kot ebenovina.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 25
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 14

Morda vam bo všeč tudi