Kalipso : patetičen roman

Žanrljubezenski roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2007
Založba
Ključne besede Ljubezen, Odnosi, Prijateljstvo, Razmerja
Število strani

269

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Potopite se v razburkano morje ženskih misli.

Svoja občutja v dnevnik zapisuje petindvajsetletna Rebeka, ki smisel življenja in sebe same išče v ljubezni, v romantični, erotični, adrenalina polni ljubezni. Njeno razpoloženje, in posledično tudi življenje, iz dneva v dan, iz ure v uro niha. Od vznemirljivega in ljubezni polnega, do depresivnega, osamljenega in patetičnega, dokler se zopet ne prižge iskrica, ki v obupanem srcu zaneti ogenj strasti, pričakovanj in želje po življenju. Venomer išče potrditev v moških ljubimcih in tako potuje od enega do drugega, iz mesta v mesto, dokler se ne vrne domov in se v navalu strasti ustavi v garsonjeri, ki si jo deli z najboljšo prijateljico Lauro, s katero se sprašujeta o lastnem obstoju in smislu življenja. Kalipso je provokativen in drzen romaneskni prvenec novinarke in publicistke Vesne Milek, ki v silovitem ritmu pisanja razkriva misli dekleta, ki se bori z iskanjem lastne identitete. Prvič je bila knjiga izdana leta 2002 pri Študentski založbi, leta 2007 pa je, v spremenjeni izdaji, izšla pri založbi Sanje. Gre za eno najbolj branih domačih del.

Glej tudi:

V petinštiridesetih minutah drvenja proti mestu se je nebo zamenjalo vsaj tolikokrat kot moje razpoloženje. Iz jasne modrine v temno vijolične dimaste oblake, prepredene z zlatimi žilami ugašajočega sonca. Vsa vprašanja, kje sploh sem in zakaj, ali bo kot prej, kaj se bo zgodilo v štirinajstih dneh s človekom, ki ga ne poznam, vse se je razblinjalo ob njegovi toploti, ob samozavesti, s katero je držal volan in polzel po menjalniku. Moškega spoznaš po tem, kako vozi avto, pomislim, in zadovoljna sem s tem, kar vidim. (str. 112)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Kalipso : patetičen roman.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 58
Komentarji: 0
Število ocen: 7
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 16

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja