Aidea: 100 zapisov in modrosti o zavesti, ljubezni, drogah, tehnologiji in prihodnosti človeštva

Žanrpriročnik
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2023
Založba
Ključne besede Samozavedanje, Duhovno življenje
Število strani

344

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

11-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Klemen Selakovič, ki je v poklicnem življenju uspešen oblikovalec uporabniških izkušenj, je v letu 2019 začel z ustvarjanjem podkasta Aidea. Sčasoma je postal najbolj priljubljen slovenski podkast. V njem je gostil že najrazličnejše goste, s katerimi je razpravljal o širokem naboru tem, med drugim o ustvarjalnosti, ljubezni, zasvojenostih, sočutju, odnosih, duhovnosti, drogah, tehnologiji, prihodnosti, … Kot sam pravi, v Aidei zbira misli o življenju, kot ga trenutno vidi oz. je to »ideja o neidejah«.
Svoja spoznanja in misli je v knjigo, ki je nastajala na najrazličnejših krajih in celinah sveta, prelil v dveh letih. Že grafična podoba knjige pa pripoveduje zgodbo zase. Sledijo si črne in bele strani. Na črnih so izpisani citati gostov, s katerimi se je pogovarjal v podkastih in so mu še posebej ostali v spominu. Bili so navdih za sto zapisov na belih straneh, v katerih z bralcem deli svoja razmišljanja in trenutno razumevanje sveta.
Aideo velikokrat označujejo kot duhovni podkast za duhovne ljudi, a njene vsebine nagovarjajo zares širok spekter sledilcev. Tako kot podkast je tudi knjižna izdaja posebno branje. Je neke vrste priročnik, ki vabi k raziskovanju in premišljevanju. Predvsem pa je spodbuda in povabilo, da začnemo svet spreminjati najprej pri sebi.
Branje, ki navdihuje.

Ultimativna rešitev pa je v dajanju ljubezni. Da si dovolim, da samo ljubim. Tam se skriva vse, kar iščem. Ko sem to doumel, se mi je srce odprlo. Začel sem ljubiti brezpogojno – sebe, druge in svet. Deliti dobroto s preprostim namenom dajanja. Podarjati nasmehe, objeme, pozornost. Sčasoma sem začutil, da se notranja praznina umika. Da izginja kot megla ob sončnem vzhodu.
Str. 217

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Aidea: 100 zapisov in modrosti o zavesti, ljubezni, drogah, tehnologiji in prihodnosti človeštva.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 109
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2