Seznam mojih želja

Žanrdružbeni roman
Narodnostfrancoska književnost
Kraj in leto izidaCelje, 2017
Založba
Prevod Špela Žakelj
Ključne besede Ljubezen, Sreča, Igre na srečo
Število strani

133

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

4-5 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Zamenjaš svoje življenje za življenje tvojih sanj?

Jocelyne je stara 47 let. Živi v majhnem francoskem mestecu z možem, s katerim je poročena že neskončno vrsto let. Ima dva že odrasla otroka. Vodi majhno trgovinico s pripomočki za ročna dela ter iz samega dolgčasa piše blog o ročnih delih. Živi zelo običajno življenje. Morda celo preveč običajno, saj se sprašuje, kaj se je zgodilo z njenimi mladostnimi sanjami.
Toda priložnost za korenito življenjsko spremembo še prehitro pride. Zadane na lotu! Jocelyne se je primorana zazreti v svoje življenje, ki se ji je še malo prej zdelo dolgočasno ter polno neizživetih sanj. Ugotovi, da je bila deležna veliko lepih stvari in trenutkov in da njeno »običajno« življenje morda sploh ni tako slabo. Nastane dilema: si spremembe sploh želi? Zgodi pa se, da ji ni dano, da bi se odločila …
Knjiga Seznam mojih želja je čudovita zgodba o tem, kako cenimo svoje življenje in kako lahko vse to hitro izgubimo, če slepo sledimo svojim željam.

“Pri življenju nas ohranja potreba po protizdrsni preprogi za kopalnico. Ali po loncu za kuhanje na pari. Po ekonom loncu. Tedaj naredimo nakupovalni seznam. Razmišljamo o krajih, kamor bomo šli. Včasih primerjamo. Likalnik Calor ali Rowenta. Postopoma polnimo omare in predale. Vse življenje polnimo hišo; in ko je polna, razbijamo stvari, da jih lahko nadomestimo, da naslednji dan lahko nekaj počnemo. Gremo celo tako daleč, da razbijemo zvezo, da bi nas odneslo v neko drugo zgodbo, v neko drugo prihodnost, v neko drugo hišo. V neko drugo življenje, ki ga je treba zapolniti.” (str. 90 – 91)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Seznam mojih želja.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 21
Komentarji: 0
Število ocen: 6
Želi prebrati: 9
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 14