Zaživi srečno: kako udejanjiti svojo pravico do sreče?

Žanrpoljudnoznanstvena knjiga, priročnik
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2022
Založba
Prevod Nina Krajnc
Ključne besede Sreča, Podzavest, Medosebni odnosi, Osebnostna rast
Število strani

74

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

2-3 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

"Ali sploh obstaja odgovor na vrprašanja o delovanju našega zavedanja in podzavesti?" (str.9)

Dr. Joseph Murphy (1898-1981) je vodilni zagovornik Nove misli v začetku 20. stoletja. Kot duhovni dedič pisateljev, kot so Napoleon Hill, Dale Carnegie in Emmet Fox, je motivacijski pisatelj, izobražen v jezuitski tradiciji, a usmerjen v raziskovanje vzhodne filozofije. Napisal je več kot trideset knjig, od katerih je najbolj znana Moč podzavesti, prvič izšla 1963. Pričujoča knjiga je ena številnih njegovih motivacijskih knjig, ki temelji na predpostavki, da srečo človek lahko doseže, saj ima vsako sekundo možnost izbire. V knjigi izvemo veliko o nezavednem umu, tihem umu, o harmoničnih medčloveških odnosih, odpuščanju, hvaležnosti in o korakih, ki srečo privabljajo. Zavedamo se, da se brez človeškega delovanja ne zgodi veliko v življenju, zato so v knjigi predstavljene preproste, a uporabne tehnike in formule, ki se jih bralec lahko poslužuje v vsakdanjem življenju. Čudežna moč podzavesti lahko ozdravi vse, kar nas omejuje. Zakon življenja je nenazadnje zakon prepričanja: kakor mislimo, čutimo, verjamemo, takšno je stanje našega uma, telesa in okoliščin. Naša podzavest deluje vedno v skladu z zakonom prepričanja. Zatorej avtor kliče k aktivnostim, ki k sebi privlačijo čudeže. Prenehajmo verjeti v napačna prepričanja, vraževerja, strahove. Tako preprosto je to.

Začnite se opazovati. Opazujte svoje odzive v interakcijah z ljudmi, razmere in okoliščine. Kako se odzivate na dogodke in novice dneva? Ni pomembno, če so se vsi drugi motili in ste imeli samo vi prav. Če vas novica vznemirja, je to vaše zlo, ker so vas vaša čustva oropala miru in harmonije. (str. 39)

Če boste zlorabljali zakone življenja, boste temu primerno trpeli. Če položite roko na naelektreno žico, se boste opekli. Naravne sile niso zle; njihova uporaba določa, kakšen je njihov učinek, dober ali slab. Elektrika ni zlo; vse je odvisno od tega, kako jo uporabljate – z njo lahko zažgete zgradbo ali osvetlite dom. Edini greh je nepoznavanje zakona in edina kazen je samodejna reakcija na vašo zlorabo zakona. (str. 55)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Zaživi srečno: kako udejanjiti svojo pravico do sreče?.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 18
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 1
Je prebralo: 0