Sostanovalca

Žanrljubezenski roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2019
Založba
Ključne besede Odnosi med spoloma, Prijateljstvo, Pomoč, Razmerja
Število strani

423

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

14-15 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ko ugotoviš, da je tvoj sostanovalec tvoja sorodna duša

Tiffy Moore in Leon Twomey sta prijetna mlada človeka, ki se spopadata s težkimi okoliščinami in ju življenje pripelje skupaj ravno takrat, ko to potrebujeta. Tiffy zapusti fant in nujno potrebuje stanovanje, Leon pa, da bi zmanjšal stroške, išče sostanovalca. Kljub skrbi sodelavke Rachel ter prijateljev Gerty in Mo se Tiffy odloči in javi na oglas. Ne poznata se in kar nekaj časa se niti ne srečata, saj on dela ponoči, ona pa podnevi, vendar si puščata napisana sporočilca, preko katerih počasi spoznavata drug drugega. Ne vrti pa se vse samo okoli stanovanja in glavnih junakov, ampak spoznamo tudi nekatere druge ljudi in njihove zgodbe. Prijetno berljiv roman o prijateljstvu in ljubezni.

“Prej nisem nikoli toliko razmišljal o sporočilih. Veliko lažje je bilo, ko sem prijateljici, ki je nisem še nikoli videl, načečkal, kar mi je rojilo po glavi. Zdaj pozorno ustvarjam sporočila ženski, ki je zasedla večino mojih misli v budnem stanju.
Grozno je. Usedem se s pisalom in samolepilnim lističem in nenadoma pozabim vse besede. Njena sporočila so izzivalna, spogledljiva, na ves glas njena. /…/ Moja so prisiljena in pretirano premišljena. Napišem jih, ko pridem iz službe, potem pa prepišem, preden grem spet ven, in nato jih vso noč v hospicu obžalujem. Dokler ne pridem domov in najdem odgovora, ki me takoj spravi v boljšo voljo. In krog se ponovi.”

Str. 264

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Sostanovalca.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 39
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 3
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3

Dela avtorja