Zadnja želja

Žanrljubezenski roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaTržič, 2022
Založba
Prevod Ida Sternad
Ključne besede Odnosi med spoloma, Družinske skrivnosti, Melanom, Posvojitev, Umiranje
Število strani

352

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

11-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ljubezen je močnejša od strahu

Nicholas Sparks – mojster pisane besede je zaslovel pred 25 leti s svojim nepozabnim romanom Beležnica. Sledile so še mnoge druge uspešnice, ki so jih lepo sprejeli bralci po vsem svetu. Številne so dobile tudi filmske uprizoritve. V romanu Zadnja želja je osrednji lik Maggie Dawes – uspešna fotografinja in svetovna popotnica. Na vrhuncu moči jo ujame nadvse neprijetna diagnoza – melanom v četrtem stadiju. Zatočišče najde v svoji galeriji, usoda pa ji na pot pošlje mladega pomočnika Marka, za katerega pa se izkaže, da je več kot le skrben delavec. Maggie Marku zaupa svojo življenjsko zgodbo in med preživljanjem zadnjega božiča obuja spomine na prvo ljubezen ter odločitve, ki so jo zaznamovale za vedno.
Čudovita ljubezenska zgodba, ki v sebi skriva tisto nekaj več. Spodbuja nas, da razmislimo o smislu življenja in se odločimo, kaj bomo storili s časom, ki nam je še podarjen. Ljubitelji Sparksovih romanov zagotovo ne bodo razočarani, navdušeni pa bodo tudi drugi »naključni« bralci.

Kaj naj naredi s temi zadnjimi dragocenimi tedni? In kaj sploh pomeni kakovost življenja, če živiš iz dneva v dan? Že zdaj spi več kot kdaj prej, ampak ali kakovost pomeni, da več spiš, da se potem počutiš bolje, ali da raje manj spiš in so potem dnevi daljši? Kako pa je z navadami? Ali naj se sploh naroči pri ustnem higieniku? Ali naj poplača minuse na kreditnih karticah ali naj na veliko zapravlja? Ker … ali je sploh pomembno? Ali je sploh kar koli še pomembno?
str. 30

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Zadnja želja.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 34
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 7
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja