Vrnitev

Žanrljubezenski roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2021
Založba
Prevod Eva Žerjav
Ključne besede Čebele
Število strani

335

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

11-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Letos teče že petindvajseto leto od objave prve knjižne uspešnice Nicholasa Sparksa – Beležnica. Tej je sledil niz novih uspešnic, hollywoodskih uprizoritev in na milijone gorečih privržencev z vsega sveta, ki so nestrpno čakali novo knjigo.
Nova zgodba pripoveduje o ameriškem kirurgu Trevorju, ki utrpi hude vojne poškodbe pred bolnišnico na afganistanskem bojišču in se po neštetih operativnih posegih ter psihičnih posledicah v obliki postravmatske stresne motnje vrne v kraj New Bern v Severni Karolini, v hišo, kjer je kot otrok odraščal z dedkom. Po dedovi smrti sedaj skrbi za njegove čebele ter išče način za prodajo hiše in vrnitev v svoje profesionalno in osebno življenje. Bivanje mu popestrita zagovedna najstnica Callie in šerifova namestnica Natalie. Izkaže se, da je bila Calie skrivnostno povezana že z dedom, da pa ima tudi Natalie svoj skrivnosten razlog, da se romantično ne more ali noče prepustiti Trevorju. Vsi trije nosijo veliko bolečino in osamljenost, kolikor se privlačijo, si tudi zadajajo nove rane. A njihovo druženje je lahko priložnost, da začnejo znova. Med in čebele delujejo kot razkužilo, (mimogrede: lahko govorimo že o pravi modi pojavljanja čebel v romanih in filmih), v Trevorju pa se zopet prebudi zdravnik. Mogoče je ozdravitev blizu, a pred tem je potrebno preskočiti kar nekaj ovir. Se bodo rešili vsi? To ni ravno najboljši Sparksov roman, če pa ga berete in vizualizirate kot hollywoodski scenarij ter prezrete slabši prevod, bo dovolj zabaven za kako popoldne na plaži. Zgodba bo zagotovo kmalu tudi na platnu.

Trevor … pomagaj …kar … enako lahko … nezavest … bolezen kot Rose … najti družino … pojdi iskat lenuhe … beži … rad te imam … prišel si …. zdaj pojdi … prosim …
(str. 46)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Vrnitev.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 126
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 3
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5

Dela avtorja