Sezona orkanov

Žanrljubezenski roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaIzola, 2021
Založba
Prevod Mateja Malnar Štembal
Ključne besede Odnosi med spoloma, Preteklost, Neplodnost
Število strani

357

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

11-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Na začetku knjige nas pisateljica opozori, da gre zgolj za fikcijo, a vendar bi se zgodba, ki jo opisuje, lahko zgodila komurkoli. Dogajanje je postavljeno v ameriško zvezno državo Alabama. Sestri Betsy in Jenna sta se rodili v premožno družino, uglednima staršema, ki pa zanju nista imela dovolj časa niti interesa. Vedno sta držali skupaj, čeprav sta bili po značaju zelo različni. Obe sta s svojimi življenjskimi odločitvami razočarali očeta in mamo, ki sta pričakovala veliko več. Betsy je namesto uspešne kariere v marketingu izbrala naporno, a osrečujoče kmečko življenje. Za Jenno pa se zdi, da že vseskozi sprejema samo napačne odločitve. Odnosi med sestrama niso več tako pristni in še bolj se zaostrijo, ko Jenna nepričakovano pusti svoji hčerkici v sestrinem varstvu na kmetiji, sama pa se odpravi iskat navdih v odmaknjeno umetniško kolonijo. Nenadoma sta Betsy in Jenna prisiljeni, da se v sezoni, ko so na pohodu uničujoči orkani, zazreta vase ter se spopadeta s svojimi največjimi strahovi. Včasih nam orkani, ki divjajo zunaj in znotraj nas, pokažejo, kaj nam pomeni največ in za kaj se je vredno žrtvovati.
Ravno prav zahtevno branje, ki bo všeč tudi tistim, ki ne marajo preveč kičastih zgodb…

V postelji je vsak dan običajno ostala do šestih, toda tistega jutra je bila nemirna. Kakor živali, ki začutijo padec zračnega tlaka pred nevihto. Vendar pa to ni bilo zaradi krav ali pa prihajajoče sezone orkanov ali pa celo v zadnjem času padlih cen mleka. Bilo je nekaj drugega. Nekaj, česar ni znala čisto dobro poimenovati. Kot da bi si želela preteči kilometer in pol in hkrati spati še naslednje tri ure. V sebi je čutila energijo in mrtvilo, pričakovanje in strah.
str. 1

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Sezona orkanov.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 94
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 6

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja