Se vidiva pri jezeru

Žanrljubezenski roman
Narodnostkanadska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2024
Založba
Prevod Petra Brecelj
Ključne besede Letovišča, Odnosi med spoloma, Matere in hčere, Materinstvo, življenjske spremembe, Družinsko življenje
Število strani

345

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

11-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Fern Brookbanks je nedavno preminula mama zapustila letovišče v kanadski Muskoki. Fern, ki najbolj uživa v vodenju kavarne, se svet nenadoma postavi na glavo. Prisiljena se je vrniti v svoj rojstni kraj in prevzeti vodenje letovišča, kjer nanjo preži polno spominov – lepih in žalostnih. Zdi se, da ima tudi usoda zanjo nekaj v načrtu. V letovišču se namreč prikaže Will Baxter, ki ga je za pomoč pred smrtjo zaprosila Fernina mama. A Fern in Will imata med seboj še neporavnane račune. Obljubo, ki sta si jo dala pred desetimi leti in je ostala neizpolnjena. Jima bo tokrat uspelo izpolniti medsebojna pričakovanja ali je ta priložnost že zamujena?
Rdeča nit romana je misel, da se življenje ne izide vedno tako, kot načrtujemo. Pisateljica spretno vijuga med sedanjostjo in dogodki, ki so se odvijali pred desetletjem in so neizbrisno zaznamovali oba glavna lika. Zgodba pa ni le lahkoten ljubezenski roman. Pisateljica, ki je nagrajena kanadska novinarka, je vanj spretno vpletla svoje izkušnje ob doživljanju poporodne depresije, vsiljivih mračnih misli, nespečnosti ter hromeče tesnobe. Svoje občutke je razgalila z mislijo na tiste bralce, ki so se tudi sami znašli v podobnih situacijah in predvsem potrebujejo zagotovilo, da v tem niso sami. Ali kot pravi Carley Fortune: »Vsi delamo napake. Vse nas doletijo travme in izgube in čisto običajni slabi dnevi. Vsi kdaj z obrazom naprej zgrmimo na makadam. Ampak z malo sreče nekdo stoji zraven nas in nam ponudi roko.« Vprašanja, ki so na koncu romana, pa dajejo odlično izhodišče za pogovor o prebranem. Prava biblioterapevtska iztočnica!

‘Will?’ sem rekla in počakala, da se je obrnil proti meni. ‘Pogrešala te bom – več kot za trohico.’
Naslednjih dvanajst mesecev sem se spominjala nasmeha, ki je v tistem trenutku zasijal na njegovem obrazu. Zaprla sem oči in si ga predstavljala. Krivino njegovih ustnic, presenečenje v njegovih očeh, rahle gubice v njihovih kotičkih. Stresel me je kot elektrika.
‘Ti in jaz čez eno leto, Fern Brookbanks,’ je rekel. ‘Ne razočaraj me.’ Nato pa se je Will Baxter zasukal in odšel iz mojega življenja.
Str. 266

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Se vidiva pri jezeru.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 296
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 6
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2

Dela avtorja