Nov začetek Evvie Drake

Žanrljubezenski roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2020
Založba
Prevod Maša Zupančič
Ključne besede Tesnoba, Čustva, Duševno zdravje, Odnosi med spoloma, Zloraba
Število strani

368

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

12-13 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Evvie se leto dni po moževi smrti vrti v začaranem krogu. Svojega življenja kar ne zna in ne zmore nadaljevati, saj v sebi nosi skrivnost, ki jo ne upa priznati nikomur. Svojega pokojnega moža sploh ne pogreša, kar jo straši in hromi. Njen edini stik s svetom je prijatelj Andy, ki jo uspe prepričati, da odda v najem apartma, ki ga ima v svoji hiši. Vanj se vseli Dean – nekdanji vrhunski športnik, ki je zaradi nenavadne psihične težave moral končati kariero. Prav tako kot Evvie se tudi on skriva pred svetom in išče navdih, kako naj nadaljuje svoje življenje, ki je izgubilo ves smisel. Nadaljevanje zgodbe je za ljubezenski roman predvidljivo, a v sebi skriva tudi nekaj resnejših tonov. Predvsem v delih, kjer opisuje čustvene zlorabe, ki se potihem dogajajo za zidovi štirih sten. Zgodba pa ima seveda tudi pravo mero romantike, humorja ter konec, ki nas ne razočara.

Začela sem razmišljati o tem kot o besedi. Vdova. Nenavadno je, da mora obstajati beseda za žensko, ki je bila poročena z nekom, ki je umrl. Ampak to ni realnost. To sem jaz. Zdaj, v tem trenutku, sem vdova. In vdova sem ves čas. Vdova sem, kamor koli grem, in zato se kot vdova tudi počutim neprestano. Preverila sem v slovarju in ugotovila, da če se spet poročim, ne bom več vdova. Čeprav sem bila poročena z njim in je še vedno mrtev.
Str. 125

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Nov začetek Evvie Drake.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 20
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 6

Morda vam bo všeč tudi