Na prvi pogled

Žanrdružbeni roman, ljubezenski roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2014
Založba
Prevod Mojca Svetičič
Število strani

272

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Čudovita pripoved o nepričakovani ljubezni, usodni ločitvi in večni povezanosti

Nicholasa Sparksa slovenski bralci poznajo po mnogih delih, ki so prepletena z romantiko in nepričakovanimi zapleti, ki jih prinaša življenje.
V njegovem najnovejšem romanu, ki ga je prevedla Mojca Svetičič in izdala založba Učila, se srečamo z Jeremyjem, ki je odrasel v Queensu kot najmlajši od šestih otrok irsko-italijanske družine. Postati je hotel profesor matematike, a je ugotovil, da ima smisel za pisanje in tako je končal kot svobodni kolumnist revije, ki se je ukvarjala z nadnaravnimi pojavi. Prva žena ga zapusti, ko ugotovi, da je neploden. Ko nekoč službeno obišče Severno Karolino, da bi raziskal skrivnostni nadnaravni pojav, se sreča z Lexie, v katero se usodno zaljubi na prvi pogled.
Lexie je lokalna knjižničarka v Boone Qreeku, ki je kot otrok izgubila starše v prometni nesreči. Po nesreči sta jo vzgajala stara starša. Njena stara mati Doris je lastnica restavracije in ima jasnovidne sposobnosti. Uspe ji namreč napovedati otrokov spol še pred njegovim rojstvom.
Po vrnitvi domov Jeremy spozna, da ne more živeti brez Lexie, ugotovi, da sodita skupaj, zdi se, da je nanjo čakal vse življenje. Zaradi usodne ljubezni se odloči zapustiti svoje starše in brate ter najboljšega prijatelja Alvina. Vrne se v podeželsko mestece Boone Creek, kjer želi z Lexie živeti do konca svojega življenja.
Vendar ga tam čakajo velike življenjske preizkušnje.

Glej tudi:

Je ljubezen na prvi pogled res mogoča?

Sedel je v dnevni sobi in vprašanje premleval že vsaj stotič. Zimsko sonce je že zdavnaj zašlo. Skozi okno je videl sivkasto lesketanje megle in razen veje, ki je tiho udarjala ob okno, je bilo vse tiho. A ni bil sam. Vstal je s kavča in odšel po hodniku, da bi jo pogledal. Ko jo je opazoval, je pomislil, da bi legel k njej, če ne zaradi drugega, vsaj zato, da bi imel izgovor, da bi zaprl oči.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Na prvi pogled.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 37
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 16
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 10

Dela avtorja