Družinske počitnice

Žanrdružinski roman (tudi rodbinski), ljubezenski roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2021
Založba
Prevod Nataša Hrovat
Ključne besede Družina, Odnosi med spoloma, Odnosi v družini, Sorodniki
Število strani

429

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

14-15 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

»Kdor nima brazgotin, ne živi zares in še nikoli ni ničesar tvegal.«

Charlie se po smrti svoje ljubljene žene trudi živeti naprej. Ima tri odrasle otroke, dočakal je tudi že vnučke. Čeprav mu otroci ne zaupajo vsega, čuti, da jih premagujejo življenjske težave in skrbi. Želi si, da bi imel ob sebi pokojno ženo Daphne, ki jim je vedno znala prisluhniti in pomagati. Odloči se, da bi svoj osemdeseti rojstni dan rad praznoval v krogu svoje družine. Vse tri otroke skupaj z družinami povabi v idilično podeželsko hišo, kjer si želi, da bodo skupaj preživeli deset dni dopusta. Predvsem pa upa, da bodo zdržali skupaj.
Sin Scott je bil dolgo časa zagrizen samec in uspešen poslovnež, a se je povsem nepričakovano poročil s Heather, ki ima že dve hčerki, za povrh pa je še Američanka. Hči Laura se je po osemnajstih letih zakona znašla pred ločitvijo in bolečim spoznanjem, da jo je mož zapustil zaradi mlajše ljubice. Najmlajši sin Nick pa se po prometni nesreči, ki mu je vzela ljubljeno ženo, sam spopada z vzgojo treh majhnih otrok. In poskuša preživeti vsak dan posebej. Charlie čuti, da imajo otroci več težav, kot so mu pripravljeni zaupati in želi si, da bi jih nepričakovano povabilo na dopust ponovno povezalo in pomagalo zaceliti srčne rane.
Čudovit roman, ki nevsiljivo in prizemljeno prikaže življenje v vseh njegovih odtenkih – srečnih, veselih, svetlih, prežetih z ljubeznijo in smehom in tistih, ki prinašajo sabo solze, obup, razočaranje in strah. A na koncu nas spomni, da je prava družina zaklad, ki ga žal nima vsak. Reši nas takrat, ko vse drugo odpove.

Glej tudi:

Charlie je pred seboj zagledal Daphne in zaslišal glasbo. Oboževala je pesem Nanci Griffith Talk to me while I’m listening. V mislih mu je odzvanjal refren in Daphnejine besede: Pri otrocih ne moreš drugega, kot da jim govoriš, kadar poslušajo.
str. 338

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Družinske počitnice.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 141
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 9