Poletje ob italijanskem jezeru

Žanrljubezenski roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2022
Založba
Prevod Lidija Kreft
Ključne besede Ljubezen, Odnosi med spoloma, Pisanje, Pisatelji, Ločitev, Knjige, Bralci
Število strani

320

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Topla, sončna, srčna zgodba nam odstre pogled v pisateljski kreativni proces, začinjena pa je s pravo mero romantike, optimizma in kančkom solz. Osrednji lik je Brianna Middleton, pisateljica mednarodnih uspešnic, v katerih se iskri od vročih ljubezenskih prizorov in strasti. Brie svojim junakom vedno pričara srečno-do-konca-svojih-dni, sama pa nima sreče v ljubezni in partnerskih odnosih. Po klavrno propadli zvezi se znajde na najnižji točki v življenju. Brez samozavesti, navdiha, samospoštovanja, počuti se osamljeno, tolažbo pa najde v sladkarijah in nezdravih prigrizkih.
Ponudi se ji priložnost, da odide na pisateljski oddih v romantične hribe nad Gardskim jezerom. Na tečajih pisateljskega procesa pomaga kolegom pri ustvarjanju likov, ki navdušijo bralce, svetuje jim pri opisovanju njihovih čustev ter ustvarjanju razmerij, ki so odraz resničnega življenja. Njen sovoditelj je inteligenten, privlačen in uspešen pisatelj Arran Jamieson. Skupaj z glavno junakinjo se podamo v simpatično pripoved, ki je poklon tako bralcem kot pisateljem. S svojimi zgodbami znajo vsaj za trenutek omiliti resničnost in nas zazibati v srečne konce.

Glej tudi:

Sem profesionalka, in če zaslona ne znam zapolniti z besedam, ki kaj pomenijo, je vsega konec in računi ne bodo plačani. Nimam rezervnega načrta, če ta posel propade, in mislim, da česa drugega niti ne bi znala delati. To je edina služba, ki sem jo kdaj imela, in v tem tiči težava. Ali vsi pisatelji sčasoma ostanejo brez besed in nimajo več ničesar pametnega povedati in ali izvir navdiha preprosto presahne? Videti je, da ne znam več napisati ničesar pametnega.
str. 10

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Poletje ob italijanskem jezeru.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 36
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 6
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja