Ena sama dobra stvar

Žanrdružbeni roman, ljubezenski roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2023
Založba
Prevod Špela Tomec
Ključne besede Ljubezen, Prijateljstvo, Ženske, Podeželje, Ločitev, življenjske spremembe, Psi
Število strani

474

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

15-16 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ko se ena stvar konča, se lahko začne nova

Liv se po desetih letih zakona nepričakovano loči. V popolnem šoku in še vedno zaljubljena v svoje staro življenje pusti službo in se preseli na podeželje. V staro hišo oziroma, bolj natančno, v plesnivo podrtijo.
Da ne bi bila več osamljena, v zavetišču posvoji starejšega psa Harrya. Ta se kmalu prikupi vsej vasi, predvsem pa osamljenemu in introvertiranemu sosedu z bolno ženo in boječemu dečku, ki je izgubil mamo. Tu je še privlačni znanec Ben, ki ji prenavlja hišo, jezna najstnica in njena (izgubljena) sestra. Ali bo Liv še lahko našla veselje do življenja? Odlična knjiga z življenjsko tematiko.
Sally Potter je angleška pisateljica, ki je napisala že veliko uspešnic z duhovito vsebino. Roman Ena dobra stvar je avtoričin drugi prevedeni roman v slovenski jezik.

Bila sem normalna ženska z normalnim življenjem. Priznam, da sem tu in tam v kakšni reviji prebrala enega tistih člankov o pustolovščinah, ki ljudem povsem spremenijo usodo, in za hip pomislila: Je to to? Potem pa sem pogledala Davida, ki je sedel zraven mene na kavču, ob steklenici vina in večerji iz restavracije. Ko se mi je nasmehnil, tako domač, sicer starejši, a zato nič manj čeden kot prej, je moj hipni preblisk minil enako hitro, kot se je pojavil. Počutila sem se pomirjeno. Varno. Imela sem srečo.
Po vsem, kar se mi je zgodilo v otroštvu, sem zdaj živela precej enolično, in to mi je bilo všeč. Nobenih večjih presenečenj. Nobenega kaosa. Nobenih srčnih bolečin. Vse je mirno teklo naprej. Dokler se ni nenadoma ustavilo. (str. 30 in 31)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Ena sama dobra stvar.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 228
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 8
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 6

Morda vam bo všeč tudi