Iskreno o vzgoji in najstnikih

Žanrpriročnik
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaBrežice, 2019
Založba
Ključne besede Mladostniki, Družinski odnosi, Vzgoja, Starši, Najstniki
Število strani

196

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

6-7 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Priznana svetovalka Melita Kuhar, po izobrazbi socialna pedagoginja in socialna delavka, v svoji zbirki Na kavču v Svetovalnici bralcem namenja priročnike, ki so nastali na podlagi dolgoletnega dela z otroki in najstniki.
Pomaga nam pri oblikovanju bolj zdravega odnosa do sebe, sozakonca, otrok, mladostnikov in vseh, ki jih srečujemo v življenju. Ne ponuja enostavnih rešitev, ampak nas uči tehnik in metod, s katerimi začnemo sami reševati težave in zagate, v katere pri medčloveških odnosih tako hitro zaidemo.
Priročnik je razdeljen v pet vsebinskih sklopov – v prvem izvemo, kako okrepiti odnos s svojim otrokom in najstnikom, drugi sklop osvetli družinske odnose, v tretjem pa so izpostavljeni pogosti izzivi pri vzgoji. V zadnjih dveh sklopih nam avtorica ponudi nekaj iztočnic za razmislek ter idej, kako lahko izboljšamo svoj odnos z otroki.

Glej tudi:

Kar želim pri mladih starših poudariti in ozavestiti, je to, da otrok za zdrav razvoj potrebuje izkušnjo skrbnosti in zaščite, ki jo dobi pri mamici, v enaki meri pa tudi »nadzorovano« svobodo in meje, ki jih opredeli oči, ko za otroka ustvari situacije, v katerih se mora otrok dokazovati, truditi in tekmovati. Oba vzgojna principa sta temelja za oblikovanje stabilne otrokove osebnosti, tako da se bo čutil varnega, sprejetega in ljubljenega točno tak, kot je. Od obeh staršev bo prejel določene izzive, s katerimi se bo moral boriti kot otrok in s katerimi se bo v nekoliko drugačni obliki soočal kot odrasla oseba.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Iskreno o vzgoji in najstnikih.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 32
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0