Neznanka

4,7
(30)
Žanrkriminalni roman, psihološki roman, zgodovinski roman
Narodnostšvedska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2013
Založba
Prevod Danni Stražar
Ključne besede Družinski odnosi, Policija, Preiskave, Umori
Število strani

524

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

17-18 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Glavna junakinja Erica najde med pospravljanjem dnevnike svoje pokojne matere in zraven, začuda, tudi nacistično medaljo. Med prebiranjem dnevnikov Erica svojo sicer hladno in nedostopno mater spozna v luči dekleta, ki je znalo čustvovati in se smejati. Raziskovanje materine preteklosti potegne za sabo serijo umorov in nepričakovanih dogodkov. Roman se odlikuje in razlikuje od običajnih kriminalk, saj gre v bistvu za zgodovinsko in psihološko pripoved, v kateri avtorica prikaže vso rušilno moč nacizma, ki žal tudi v sodobni Švedski dobiva nov zagon in vse več privržencev.

Glej tudi:

Vse poletje je Erika kot mačka okrog vrele kaše hodila okrog nečesa, kar ji je ves čas zaposlovalo misli. Tehtala je razloge za in proti, se odpravljala navzgor. Vendar ni prišla dlje kot do stopnic, ki so vodile na podstreho. Lahko bi se izgovarjala, da se je v zadnjih mesecih dogajalo veliko stvari. Obdobje po poroki, kaos doma, ko je pri njih živela še Anna z otrokoma. Vendar to ni bila vsa resnica. Preprosto se je bala. Bala se je, s čim se bo morala soočiti.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Neznanka.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 55
Komentarji: 0
Število ocen: 30
Želi prebrati: 29
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 40

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja