Kukavičje jajce

Žanrkriminalni roman
Narodnostšvedska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2023
Založba
Prevod Danni Stražar
Ključne besede Otroštvo, Umori, Prijateljstvo, Skrivnosti, Drugačnost, Bogastvo
Število strani

446

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

14-15 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Kaj ima Lola z vsem?

Erica in Patrik sta nazaj. V novem romanu znane švedske avtorice se ponovno zapleteta v grozljive dogodke. Med žrtvami so tudi otroci, del zločinov pa bi lahko bil posledica nerazumevanja drugačnosti. Avtorica je za potrebe svoje nove kriminalke raziskala tudi trans zgodovino. Zdi se, da je v družini Henninga Bauerja vse popolno. Obeta se mu celo Nobelova nagrada za književnost. Z ženo Elisabeth že na začetku zgodbe praznujeta zlato poroko. Že takoj naslednje jutro pa goste pretrese umor Rolfa Stenkla, fotografa in enega izmed povabljenih. Kaj kmalu zatem pa se v ožjem družinskem krogu Bauerjevih zgodi brutalen umor mladega moškega, sina Elisabeth in Henninga, ter dveh vnukov. Medtem ko se Patrik ukvarja z iskanjem morilca ali več le-teh, pa je Erica na sledi zgodbi o Loli. Mimogrede jo je omenila Vivian, žena pokojnega Rolfa in Loli naj bi bila celo posvečena njegova fotografska razstava. Kdo je bila Lola in kdo je povzročil požar, v katerem sta nesrečno umrli obe s hčerko? Lola je bila rojena kot Lars in je bila tesno povezana z umorjenim Rolfom, zakoncema Bauer in njunim združenjem kulturnikov Blanche. Erica tako zbira snov za svoj novi roman, a morda se bo pri tem nevede spravila v nevarnost… Zločini, ki jih je povzročila travma iz otroštva! Ali pa preprosto maščevanje. Gre za zgodbo o aktualnih temah, sprejemanju drugačnosti, bogastvu in skrivnostih.

Prav nobenega sočutja ni imela do ljudi. Vsak je izbral svojo pot, tudi če se tega ni zavedal, in vsaka odločitev je imela posledice. Tudi njena. Vendar je bila močna. V to je bila prisiljena. Nič, kar je bilo vredno imeti, ni bilo preprosto. To je njena okolica tako težko razumela. (str. 374)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Kukavičje jajce.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 116
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 7

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja