Genesis

Žanrkriminalni roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaTržič, 2022
Založba
Prevod Neža Kralj
Ključne besede Umori, Maščevanje, Preteklost, Krutost
Število strani

462

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

15-16 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Si zaklenil/a vrata?

Roberta Hunterja, detektivski lik Chrisa Carterja, smo že dobro spoznali skozi avtorjeva dela. Njegovemu pronicljivemu umu nič ne uide, avtor pa žive opise zločinskih značajev najverjetneje črpa iz svoje izobrazbe (diploma iz psihologije in kriminalnega vedenja) ter delovnega okolja. A najnovejši v slovenščino prevedeni roman obljublja, da pa tokrat Hunter morda morilcu ne bo kos. Genesis, tak naslov nosi novi Carterjev psihološki triler, ki prinaša zelo realistične opise stanja žrtev, zato sem tudi sama te strani prebrala površinsko ter si tako omogočila miren spanec. Že sam naslov me je spomnil na Biblijo, saj tako imenujemo tudi eno izmed Mojzesovih knjig, hkrati pa bi lahko v prevodu pomenilo izvor. Zelo preroško in skrivnostno izbran naslov, ki bralca pritegne! In z njim verzi, ki jih morilec pušča ob vsaki žrtvi. Žrtev je vedno več, morilec pa na zelo krut način z videoposnetki trpljenja svojih žrtev muči še njihove svojce. Zdi se, da Hunterju in njegovi ekipi tokrat ne bo uspelo najti povezave med žrtvami in preprečiti nadaljnje umore. Dobro napisano, domiselno zapleteno in res napeto!

“Kaj, hudiča, pa to pomeni?” je vprašala in stavek še natipkala. Pomeni, da si pred pol ure, potem, ko si se vrnila z večerne zabave in se opotekla iz taksija, pozabila za sabo zakleniti vhodna vrata. (str. 13)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Genesis.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 29
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 3
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 6

Morda vam bo všeč tudi