Žanrkriminalni roman, psihološki roman
Narodnostšvedska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2021
Založba
Ključne besede čarovnik, Iluzije, Odnosi, Umor
Število strani

624

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

20-21 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

To bo njegov najboljši trik do zdaj!

Mina Dabiri je policijska inšpektorica, ki sta jo avtorja zaznamovala s posebno boleznijo. Delo je izpeljano kot prvi del v spremni besedi napovedane serije, pri kateri je priljubljena švedska avtorica združila moči s psihologom in mentalistom. Zagotovo gre ravno zaradi omenjenega pisateljskega dvojca za poseben triler, kjer so radovednim očem bralca delno razkriti trki, ki jih sicer lahko uzremo na velikih iluzionističnih odrih. Mina in iluzionist Vincent v romanu združita moči med preiskovanjem brutalnih umorov, ki spominjajo na spodletele čarovniške trike. Nekdo jih je izrazito skrbno načrtoval. Preplet dveh dogajalnih prostorov in časov, preteklosti ob koncu razkrite družine ter sedanjosti, ustvarja napetost, ki vztraja vse do zadnjega poglavja, kjer je šele razkrito resnično ozadje krutih zločinov, ki pretresajo Stockholm. Pozorni bodimo na otroštvo svojih otrok, le-to lahko zaznamuje njihova življenja za vselej! Razplet nas poduči prav o tem …

On sam je lahko zamenjal položaj z nekom. Postal je nekdo drug. To je bila boljša zgodba. Ošinil je sliko v odprti knjigi, ki je ležala zraven načrta. Dve osebi sta se smehljali in bili deležni aplavza. Moral bo najti pomočnika. Na Jane lahko kar pozabi. Toda z novimi merami, ki jih je izračunal po načrtu, bo mama z lahkoto imela dovolj prostora v zaboju. Zelo bo presenečena in nadvse ponosna nanj. Končno bo lahko tudi sama čarala. Za vsak primer je še enkrat preveril mere. To bo njegov najboljši trik do zdaj. (str. 214)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Zaboj.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 112
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja