Ostrina

4,2
(22)
Žanrkriminalni roman, psihološki roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2015
Založba
Prevod Jolanda Blokar
Ključne besede Umori, Odraščanje, Detektivi, Matere in hčere, Preiskave, Dekleta
Število strani

321

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ostrina je prvenec ameriške pisateljice Gillian Flynn, ki je po svetu zaslovela s svojim tretjim psihološkim trilerjem Ni je več.
V Wind Gap, navidez mirno mestece, kjer se med seboj vsi poznajo, udari zlo. V rečni strugi najdejo umorjeno deklico, druga pa je izginila. Urednik časopisa pošlje iz Chicaga v njen rodni kraj glavno junakinjo, pripovedovalko zgodbe in novinarko Camille. Bolj kot Camille brska po okolici in zaslišuje morebitne priče, bolj prihajajo na plano tudi skrivnosti in bolečine njenega odraščanja. Camillina sestra Marion je umrla že kot otrok, polsestra Amma pa je pri trinajstih preračunljiva in zlobna. Camille je nagnjena k samopoškodovanju, njena koža je prepredena z vrezninami in brazgotinami. V Ostrini tako beremo dve zgodbi. Ena je detektivska (Camille se tudi ljubezensko zaplete z glavnim preiskovalcem), druga pa je izdelan psihološki portret Camilline družine. “Nekatere družine so ljubeče, druge škodljive. Nekatere pa so smrtonosne.”

Glej tudi:

Izkazalo se je, da si je že ogledal tudi druga dva kraja, ki se ju imela v mislih. V opuščeni lovski koči v južnem delu gozda je našel rumen trak za lase, ki je bil staršem obeh deklet neznan. Na skalovju vzhodno od Wind Gapa, kjer si lahko sedel in globoko pod seboj v daljavi opazoval reko Mississippi, je našel odtis otroške superge, ki se ni ujemal z nobeno od superg umorjenih deklet. Nekaj travnih bilk je bilo pokapljanih s posušeno krvjo; toda krvna skupina ni ustrezala nobenemu od deklet. Spet se bila nekoristna. Po drugi strani pa si Richard zaradi tega ni kaj prida belil las. Vseeno sva se odpeljala k skalam, vzela šesterček piva, posedala na soncu in opazovala, kako se Mississippi lesketa kot siva lena kača.
(str. 188)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Ostrina.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 75
Komentarji: 0
Število ocen: 22
Želi prebrati: 14
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 38

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja