Čas čarovnic

4,7
(16)
Žanrkriminalni roman, psihološki roman
Narodnostislandska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2014
Založba
Prevod Tadeja Habicht
Ključne besede Novinarji, Raziskovanje, Umori
Število strani

328

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Glavni junak te napete kriminalke je raziskovalni novinar Einar, katerega takoj ob prihodu na novo delovno mesto v Akureyri na severu Islandije čakata dve skrivnostni zgodbi. Ena je smrt žene lokalnega veljaka med spustom čez brzice na izletu v divjino, druga pa izginotje glavnega igralca gimnazijske uprizoritve mračne islandske povesti Čarovnik Loftur. Roman poleg srhljive pripovedi o pohlepu, želji po moči in obvladovanju človeških življenj prinaša tudi vpogled v vsakdan sodobne Islandije. Prav tako kot drugod po Evropi lepoto islandske narave ter vrednote starodavnih izročil uničujejo globalizacija, grabežljivost kapitalizma, izpraznjenost v medosebnih odnosih. Žrtve teh družbenih anomalij so predvsem mladi, ki iščejo pozabo v drogah, alkoholu in nasilju ter posledično postajajo fizični in psihični invalidi.

Iz tovarne sladkarij Yumm sem se vračal v mesto. Zavil sem v trgovino z rabljenimi knjigami in kupil staro izdajo Čarovnika Lofturja z zavihanimi vogali.
Bral sem o moškem, ki je hotel postati gospodar svojega življenja, da bi nadzoroval vse okoli sebe in pri tem spoštoval samo lastno voljo, oziroma kot je pisalo v igri, je bila zanj pomembna samo njegova volja.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Čas čarovnic.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 60
Komentarji: 0
Število ocen: 16
Želi prebrati: 24
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 9

Morda vam bo všeč tudi