Kamnosek

4,5
(15)
Žanrkriminalni roman, psihološki roman
Narodnostšvedska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2012
Založba
Prevod Danni Stražar
Število strani

543

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

18-19 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Avtorica romana je številka ena po priljubljenosti na Švedskem, prevajana je v več kot petdesetih državah. Je mojstrica psiholoških kriminalk in v tem delu izrisuje portret morilca (ali morilke) sedemletne punčke Sare. V ribiškem obmorskem mestecu najdejo malo utopljenko. Primer postane sumljiv, saj v njenih pljučih najdejo sladko vodo in vzorec pepela s primesjo granita. Pepel se znajde tudi v prebavilih in na obleki nekaterih drugih otrok. Sumljiva je zastrupitev dveh odraslih moških, na dan prihajajo tudi druge skrivnosti obmorskega mesta, kot denimo pedofilska nagnjenja osumljenca, družinsko nasilje, prevare itd., največa skrivnost pa je razlog za tako zločinska dejanja, ki, seveda, tiči v preteklosti.

Šele ko je bledo, mokro truplo brez znakov življenja zamolklo padlo na tla, je zbranost popustila. Iz vode je potegnil otroka. Deklico, ki so se ji dolgi lasje prilepili na obraz, ustnice pa je imela tako modre kot oči, ki so gledale v prazno proti nebu.
(str. 8)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Kamnosek.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 34
Komentarji: 0
Število ocen: 15
Želi prebrati: 12
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 31

Dela avtorja